5 manieren om je bestaande linkprofiel te verbeteren

Als (online) marketeer ben je waarschijnlijk wel op de hoogte van het belang van goede links naar je website. Het opsporen van potentiële links en het verkrijgen van deze links is lang niet even makkelijk. Het verkrijgen van nieuwe waardevolle links is vaak een tijdrovend proces. Toch is het een belangrijk onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie. Natuurlijk moet je wel goed oppassen voor de updates die Google de laatste tijd heeft doorgevoerd op het gebied van webspam. Met de Google Penguin update is de kwaliteit van een link steeds belangrijker geworden. Nu is het verkrijgen van nieuwe waardevolle links van belang, maar kijk ook eens naar je bestaande linkprofiel. Wellicht valt hier ook nog veel uit te halen of te verbeteren. In dit blogartikel bespreken we 5 zaken waar je naar kunt kijken om je huidige linkprofiel te verbeteren.

404 pagina's

Een van de problemen die relatief eenvoudig op te lossen is, maar die vaak over het hoofd gezien wordt, zijn je 404 pagina's. Een 404 pagina kan vanuit het verleden links ontvangen hebben. Websites linken nu naar een 'gebroken linkpagina' waardoor de waarde van de links verloren gaat. Om je 404 pagina's op te sporen zou je in Google Webmastertools kunnen kijken. Vervolgens kun je de bezoeker en de zoekmachine naar een andere relevante pagina kunnen leiden met een 301 redirect. Op deze manier worden de links doorverwezen naar een bestaande pagina.

Verloren links

Bekijk welke links je recentelijk kwijt geraakt bent en probeer deze weer te herstellen indien mogelijk. Je zou met verschillende tools kunnen checken welke links je verloren bent. Majestic SEO heeft bijvoorbeeld een handige tool waarmee je verloren links kunt bekijken.

Best presterende pagina's met links

Het is altijd interessant om nog eens te kijken naar je pagina's die nu al veel links hebben. Door deze links te analyseren kan je achterhalen wat voor soort sites naar jouw pagina linken. Dit kan je vervolgens weer op nieuwe ideeën brengen om vergelijkbare sites te benaderen voor een link.

Populaire en autoritaire links analyseren

Je zou ook, binnen je linkprofiel, naar de pagina's met een hoge autoriteit kunnen kijken. Ook dit zou je weer op nieuwe ideeën kunnen brengen van vergelijkbare pagina's die naar jou kunnen linken. Daarnaast zou je eens de backlinks van de betreffende pagina kunnen kijken. De kans is groot dat hier nog interessante pagina's tussen zitten die voor jouw website ook relevant zijn. Op deze manier achterhaal je eenvoudig welke nieuwe links je aan zou kunnen vragen.

Bekijk je anchor tekst profiel

Wanneer je dan toch je bestaande linkprofiel aan het analyseren bent, is het aan te raden om ook eens naar je anchor teksten te kijken. Met de Google Penguin update is het afstraffen van sites met over-optimalisatie van anchor teksten in je backlinkprofiel begonnen. Google ziet het liefst dat een backlinkprofiel een variatie in anchor teksten bevat. Wanneer een overgroot deel van je anchor teksten hetzelfde zijn, is het verstandig om in de toekomst een diverser aantal termen te gaan gebruiken. Bij het aanvragen van links naar je site kan je bijvoorbeeld aangeven dat je graag een andere anchor tekst wilt zien.
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl