5 tips voor het inzetten van Vergelijkingssites

Het inzetten van vergelijkingssites kan zeer interessant zijn voor webshops en ze worden dan ook steeds vaker meegenomen als onderdeel van de online-strategie. Onderzoek van TNS NIPO wijst uit dat bijna 60% van de consumenten zich online oriënteert via vergelijkingssites voordat er wordt overgegaan tot een aankoop. Er zijn veel verschillende vergelijkingssites en de keuze van een geschikte vergelijkingssite kan erg moeilijk zijn als je er nog nooit mee hebt gewerkt. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet voor het inzetten van vergelijkingssites.

1. Weet met welke vergelijkingssites je samenwerkt

Het is belangrijk dat je enige research doet voordat je gaat samenwerken met een vergelijkingssite; weet wat de pros and cons zijn van elke vergelijkingspartij. Sommige vergelijkingspartijen kiezen ervoor om alleen A-merk producten aan te bieden op de site. Als je zelf je producten in productie hebt, kan het dus voorkomen dat jouw producten niet worden toegestaan op de vergelijkingssite. Verder is het belangrijk om de prijzen van verschillende vergelijkingssites naast elkaar te leggen en goed te vergelijken. Sommige vergelijkingssites hanteren CPC prijzen terwijl andere vergelijkingssites ''no cure no pay'' hanteren. Dit betekent dat er alleen kosten in rekening worden gebracht als er daadwerkelijk een conversie plaatsvindt.

2. Het inzetten van vergelijkingssites is geen zoekmachine adverteren

Het inzetten van een vergelijkingssite zal niet werken om de (betaalde) ranking in de zoekmachines te verbeteren. Sommige mensen denken dat je door het adverteren op vergelijkingssites je ranking in zoekmachines zal verbeteren, dit is echter niet het geval. Je moet vergelijkingssites zien als een volledig zelfstandig online kanaal. Het vergroot het bereik van je shop wel, maar het beïnvloedt je (betaalde) rankings in Google niet.

3. Zorg voor consistentie in de prijs van je producten

Het is belangrijk dat de producten die je op een vergelijkingssite zet, hetzelfde geprijsd zijn als de producten die in je webshop staan. Als een bezoeker via een vergelijkingssite op je webshop terecht komt, zal het afschrikken als de producten een andere prijs hebben op je webshop dan op de vergelijkingssite. De kans is groot dat een bezoeker afhaakt door een prijsverschil tussen de webshop en de vergelijkingssite. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je regelmatig controleert of de prijzen nog overeenkomen met de webshop. Dit is eenvoudig te controleren in de productfeeds.

4. Weet wat de productfeed specificaties zijn

Zorg dat je, voordat je met een vergelijkingssite gaat werken, weet wat de specificaties zijn voor de productfeed die aangeleverd moet worden bij de vergelijkingssite. De productfeedspecificaties kunnen per vergelijkingssite verschillen. Probeer in te schatten of je de productfeed zelf kan generen of dat je de feed door een externe partij moet laten maken. Mocht dit het geval zijn, dan zul je waarschijnlijk extra kosten in moeten calculeren voor het inzetten van de vergelijkingssite.

5. Heb je productfoto's en productnamen goed op orde

Productfoto's en detailfoto's kunnen erg belangrijk zijn voor het inzetten van vergelijkingssites Op vergelijkingssites worden de productfoto's en productnamen getoond met een bijbehorende prijs. Zorg er dus altijd voor dat de foto's en de namen van je producten goed worden vermeld. Als je bijvoorbeeld alleen een artikelnummer vermeld als productnaam zal deze ook alleen als productnaam worden getoond op de vergelijkingssite, hierdoor zal een bezoeker minder snel op de advertentie klikken. Het is belangrijk dat vanuit de productnaam al duidelijk is om welk product het gaat. Maak hem dus zo concreet mogelijk en vooral niet te lang. Te lange productnamen worden niet volledig vertoond! Verder is het belangrijk dat je gebruik maakt van goede kwaliteit foto's voor je producten, goede foto's zorgen voor meer conversie! Wil je graag het inzetten van vergelijkingssites uitbesteden? Neem contact met ons op voor meer informatie!
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl