Brede zoekwoorden

Wat zijn brede zoekwoorden?

Het woord breed zegt het al. Google gaat het zoekwoord breed inzetten. Synoniemen, spelfouten en meervoudsvormen worden ook meegenomen. Er wordt niet gelet op de woordvolgorde. Google is nog steeds druk bezig met het doorontwikkelen van hun zoek algoritme. Er wordt gebruik gemaakt van de zoekgeschiedenis van de gebruiker. Zo kan Google de verbanden tussen verschillende woorden en synoniemen steeds beter herkennen en toepassen.

Hoe gaat Google om met 'brede' zoekwoorden?

Het brede zoekwoord 'internet bureau' wordt bijvoorbeeld aan de volgende zoektermen gekoppeld; internetbureau internet marketing bureau website laten maken online bureau bureau design etc.

Brede zoekwoorden selecteren

In het hulpprogramma voor zoekwoorden wordt aan de linkerzijde de volgende opties weergegeven. 'Breed' wordt door het hulpprogramma automatisch aangevinkt. Na het invullen van het zoekwoord zullen de gerelateerde suggesties in de lijst zoekwoord ideeën worden weergegeven. Voordelen brede zoekwoorden zijn; In korte tijd veel verkeer genereren. Tijdbesparend bij het opstellen van AdWords campagnes. Advertentie wordt weergegeven bij spelfouten. Advertentie wordt weergegeven bij synoniemen. U hoeft niet alle gerelateerde zoekwoorden in te voegen. Het grootste nadeel is wel dat brede zoekwoorden veel irrelevant verkeer kunnen opleveren waardoor de kosten snel op kunnen lopen.

Brede zoekwoorden in AdWords toevoegen

Wanneer u exacte zoekwoorden aan een advertentie gaat toevoegen doet u dit als volgt. Stap 1. Selecteer de desbetreffende campagne stap 2. Selecteer of creëer een advertentiegroep stap 3. Selecteer of creëer een advertentie stap 4. Ga naar het tabblad zoekwoorden en selecteer zoekwoorden toevoegen. Stap 5. Voeg de zoektermen toe (zonder toevoegingen) stap 6. Klik op 'opslaan' en uw brede zoektermen zijn toegevoegd.

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl