Content marketing voor een succesvol 2014

In een vorig artikel werd er beschreven waarom het bijhouden van een blog, een onderdeel van content marketing, voor je webshop belangrijk is. Naast het verkrijgen van kwalitatieve goede links voor je website ten behoeve van zoekmachine optimalisatie (SEO) is het creëren van content een goede manier om de relatie met je huidig publiek te versterken en nieuwe doelgroepen te bereiken. In het jaar 2013 heeft content marketing een steeds belangrijkere plaats ingenomen en dat zal voor het jaar 2014 niet veel anders zijn. Hieronder een aantal inzichten die in het jaar 2013 zijn opgedaan op het gebied van content marketing die ook voor het jaar 2014 van belang zullen zijn.

Content is meer dan alleen tekst

Veel mensen denken bij de term content dat het alleen maar om tekst gaat. Niets is minder waar, want er zijn in de afgelopen jaren verschillende soorten content voorbij gekomen die gebruikt zijn voor de verspreiding van informatie. Een korte video maken waarin je uitlegt waar jij of jouw bedrijf voor staat of het samenvatten van informatie in een infographic die interessant zijn voor je volgers op Facebook en/of Twitter zijn een aantal voorbeelden die voorbij zijn gekomen. Ook uit het oogpunt van zoekmachine optimalisatie is de inzet van verschillende soorten media een efficiënt middel gebleken voor het verkrijgen van links naar je website. Naast de inhoud van informatie is de presentatie ervan een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

Content geoptimaliseerd voor mobiele apparaten

In 2013 is weer eens gebleken dat het gebruik van mobiele apparaten een onmisbaar onderdeel van ons leven is geworden. Even op je mobiel googelen naar producten die je wilt gaan kopen, beoordelingen lezen over een restaurant waar je naar toe wilt gaan of het lezen van het laatste nieuws is een veelvoorkomende vorm van tijdverdrijf gebleken. Het creëren van content dat geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten kan het succes van je website op de lange termijn bevorderen.

Content over je bedrijf of jezelf

Natuurlijk wil je als eigenaar van een webshop veel informatie delen over de producten of diensten die je aanbiedt. Uit het oogpunt van zoekmachine optimalisatie is het veelvuldig delen van informatie over jouw producten of diensten een goede manier om daarmee hoge posities te behalen in de zoekmachines. Maar in het jaar 2013 is gebleken dat het delen van informatie over jou als bedrijf steeds interessanter is geworden. Mensen voelen zich namelijk meer verbonden met een bedrijf die veel over zichzelf vertelt en dit kan het succes van je bedrijf in positieve zin beïnvloeden.

Promoten van oude content

Oude content betekent niet automatisch dat het oninteressant is. Het promoten en delen van oude content is een effectieve methode gebleken voor het onder aandacht brengen van onderwerpen die uit het geheugen van je publiek is verdwenen. Schuw niet om dit ook in het jaar 2014 te doen.

Heb je professioneel advies nodig op het gebied van zoekmachine optimalisatie? Neem dan gerust contact met ons op.

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl