Een goed verkopende productbeschrijving

Omdat mensen vanaf productpagina's besluiten of zij een product in de winkelwagen van de webshop leggen, is de productbeschrijving direct van invloed op de verkoop. Hoe verleidend zijn jouw productbeschrijvingen geschreven? In dit blogartikel geven we je in 5 stappen aan hoe je een goed verkopende productbeschrijving opstelt.

1. Bepaal de persoonlijkheid van je doelgroep

Uiteraard wil je je producten verkopen aan de doelgroep die het beste aansluit bij het product. Niet alleen zijn daarbij de demografische gegevens van je doelgroep van belang, maar ook bijvoorbeeld wat je doelgroep leuk vindt, wat ze leuk vinden om te lezen en hoe ze in het leven staan. Om een goede productbeschrijving te schrijven is het dus zaak dat je je doelgroep door en door kent.

2. Maak een lijst met eigenschappen en voordelen van je product

(Potentiële) klanten zijn geïnteresseerd in de voordelen van de producten en niet zozeer in de eigenschappen van je product. Om dit op een rijtje te zetten kun je het beste eerst de eigenschappen van je product op een rij zetten en je vervolgens afvragen: wat kan de consument hiermee? Zie onderstaande voorbeeld van de voordelen van een Samsung smartphone type x: * Eigenschap * Voordeel

- Schermresolutie: 1280 x 720 > Perfect beeld en geen schittering in de zon
- Batterij: 2000 mAh > Batterij houdt het geen uren maar dagen vol
- Camera: 12 MegaPixel > Haarscherpe foto's

Waar is de consument in geïnteresseerd? Juist, in de voordelen, de eigenschappen zijn slechts een middel om de voordelen te bereiken.

3. Maak een scanbaar geheel

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen slechts 16% van de woorden op een webpagina lezen. De productbeschrijving moet dan ook goed scanbaar zijn. Maak hiervoor gebruik van:

  • Een duidelijke kop en subkoppen
  • Opsommingstekens om belangrijke punten te benadrukken
  • Een lettertype dat goed leesbaar is
  • Video's of foto's die het verlangen om het product te kopen versterken
  • Genoeg witruimte

4. Schrijf en herschrijf

Maak eerst een conceptversie van je productbeschrijving. Maak daarbij gebruik van de wensen van je doelgroep en de voordelen van je producten. Deze kun je combineren tot een goed verkopend geheel. Som de voordelen van je product op en begin daarbij met de belangrijkste voordelen. Zorg ervoor dat de toon aansluit bij de doelgroep en dat de tekst goed te begrijpen is: vermijd vakjargon. Heb je een eerste concept af? Herschrijf dan de productbeschrijving zodat hij beter leesbaar wordt en overtuigender is geschreven.

5. Optimaliseer je productbeschrijving voor zoekmachines

Tevreden met je productbeschrijving? Check nog even of de belangrijkste zoekwoorden in de tekst voorkomen, zodat ook zoekmachines blij zijn met je productbeschrijving. Zorg ervoor dat de belangrijkste zoekwoordcombinatie (of zoekwoord) is verwerkt in de titel, meta description, kopjes en in de tekst. Verwerk de zoekwoorden tevens in de omschrijving van de productafbeelding en in de alt tag. Hoewel SEO belangrijk is, zorg ervoor dat je je doelgroep als uitgangspunt neemt bij het schrijven van een productbeschrijving!

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl