Even voorstellen: Melvin Kooper

Vanaf 1 augustus is het zover. Ik mag nu officieel het Evoworks team komen versterken als e-commerce designer. Nou hier komt het.. Ik ben Melvin Kooper een gepassioneerd online vormgever gespecialiseerd in het maken van gebruikersvriendelijke webshops. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van online adverteren en voor de optimalisatie van websites en webshops.

Hoe is het allemaal begonnen?

Het is voor mij begonnen doordat ik slecht doorgrondbare websites en webshops tegenkwam. Ik kon producten en diensten niet vinden op de manier dat ik (en dus ook andere bezoekers) het zouden verwachten. Tevens waren het in vele gevallen ontwerpen waarbij de gebruikte kleuren pijn deden aan mijn ogen. Vervolgens ben ik gaan nadenken en kijken en dacht “Dit kan toch wel beter of gemakkelijker?”. Ondertussen volgden er vele jaren waarbij ik vele website en webshop ontwerpen en functionaliteiten heb geanalyseerd en vervolgens heb verbeterd voor een diversiteit aan klanten. Tenslotte heb ik besloten om de opleiding Communicatie en Multimedia Design te gaan volgen, want wat is er nou leuker om van een hobby jouw werk te kunnen maken? Deze opleiding en mijn opgedane werkervaring in combinatie met mijn passie om altijd op de hoogte te willen blijven van de laatste trends op het gebied van gebruikersvriendelijkheid (usability) en conversie, hebben ertoe geleid dat ik het kennisniveau heb tot op de dag van vandaag.

Testen, testen testen..

Een gedeelte van mijn werkzaamheden zal zijn het A/B testen van diverse webshops. In het verleden heb ik veel te maken gehad met het ontwerpen voor- en het uitvoeren van verschillende soorten testen. Ik vind het erg interessant om te zien dat een kleine aanpassing zo enorm veel impact kan hebben. Daarom is het zo belangrijk om goed te testen. Elke webshop heeft zijn eigen doelgroep, focuspunten en design. Hierdoor is het niet altijd nuttig om ervan uit te gaan dat bepaalde vormgevingselementen “gewoon werken”. Hierbij komt het A/B testen aan bod. Werkt de tekst “afrekenen” of “nu kopen” beter voor conversie, of moet de koop knop bijvoorbeeld rood of groen zijn? Met testen weet je meer.

Conclusie

Ik ben blij dat ik in dit team mijn bijdrage kan gaan leveren om de conversie te gaan verbeteren, zodat men het maximale rendement uit zijn of haar website kan halen voor de klanten van Evoworks.
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl