Zo schrijf je een goed blogartikel

In een eerder blogartikel legden we je uit waarom een blog interessant is voor je webshop. In dit blogartikel vertellen we je hoe een goed blogartikel eruit ziet en hoe je ervoor zorgt dat blogartikelen ook daadwerkelijk voor meer verkeer genereren naar je webshop.

Aantrekkelijk geschreven

Vanzelfsprekend moet een goed blogartikel aantrekkelijk geschreven zijn met een goede inleiding en een duidelijke opbouw. Alom bekend is het AIDA-model, dat ook voor een blogartikel goed van toepassing is. Allereerst is het belangrijk om de aandacht (Attention) te trekken, bijvoorbeeld met een uitnodigende titel of een mooi design van je blogartikel. Vervolgens is het wekken van interesse (Interest) een tweede stap in het model. Schrijf een inleiding die uitnodigt tot verder lezen. Creëer drang, verlangen (Desire) door waardevolle content met de lezer te delen. Tot slot is het de bedoeling dat de lezer overgaat tot actie (Action). In een blogartikel zal dit in veel gevallen het klikken op een link naar een categoriepagina of productpagina zijn.

Goed ingericht voor SEO

Heb je een blogartikel geschreven waarover je tevreden bent dan is het natuurlijk belangrijk dat hij ook gelezen wordt. Hoewel bezoekers ook via de homepagina direct naar je blog kunnen navigeren zou het fijn zijn als je artikelen ook vanuit de zoekresultaten gelezen worden. De volgende punten zijn aan te bevelen:

  • Kies een zoekwoord(combinatie) waarop gezocht wordt. Je blogartikel moet zó geschreven worden dat het een meerwaarde is voor de lezer. Hoewel dit voorop moet staan is het ook belangrijk dat je artikel op bepaalde zoekwoorden gevonden gaat worden. Met de Zoekwoordplanner in Google AdWords kun je niet alleen ideeën op doen, maar ook zien hoeveel op bepaalde zoekwoordcombinaties wordt gezocht. Kies een zoekwoordcombinatie uit en 'optimaliseer het blogartikel op deze zoekwoordcombinatie.
  • Optimaliseer het blogartikel. Om goed gevonden te worden zijn een aantal factoren van belang. Verwerk de zoekwoordcombinatie in de URL, de titel van het blogartikel, in de headers en meerdere keren in de tekst. Daarbij kun je ook een afbeelding toevoegen waarbij je het zoekwoord in de alt tekst van de afbeelding verwerkt. Bovendien is het aantal woorden van belang.
  • Gebruik minimaal 400 woorden. Over het minimaal aantal woorden valt hevig te discussiëren, zowel pagina's met weinig woorden als pagina's met heel erg veel woorden worden door zoekmachines geïndexeerd en hebben de potentie om hoog te scoren. Echter zul je zien dat op informatieve zoekwoorden over het algemeen pagina's met aardig wat woorden bovenaan in de zoekresultaten staan.
  • Schrijf altijd in eigen woorden. Uiteraard is het niet erg om ergens informatie vandaan te halen wanneer je bijvoorbeeld wat meer wilt vertellen over een merk, maar gebruik je informatie van andere bronnen herschrijf het dan in je eigen woorden. Het direct overnemen van tekst wordt gezien als duplicate content en de kans zal kleiner worden dat je met het artikel goed gaat scoren.
  • Interne link. Wanneer bezoekers via de zoekmachine bij het blogartikel terecht komen wil je natuurlijk dat ze doorklikken naar een pagina waar je meer kans hebt je producten te verkopen. Dit doe je met een interne link naar deze pagina. Een interne link is ook goed voor SEO doeleinden: je geeft de pagina waar je naar linkt als het ware extra waarde.
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl