Google introduceert dynamische sitelinks

Vorige week kondigde Google een nieuwe toevoeging binnen Google AdWords aan. Zo worden er sinds vorige week dynamische sitelinks toegevoegd aan je advertenties. Deze sitelinks worden automatisch gegenereerd en onder je advertentie weergegeven. Via deze sitelinks zullen potentiƫle klanten, naast je huidige bestemmings-URL, ook op andere relevante links kunnen klikken die matchen met de zoekopdracht. Het toevoegen van sitelinks was al een behoorlijke tijd mogelijk binnen de advertentie-extensies van je campagne. Ondanks dat het toevoegen van sitelinks een positieve werking kan hebben op je CTR, is het ook soms een tijdrovend proces. Zeker wanneer je aparte sitelinks wilt gebruiken bij alle afzonderlijke advertentiegroepen. In dit blogartikel leggen we uit hoe dynamische sitelinks werken en wat de voordelen hiervan zijn.

Hoe werken dynamische sitelinks?

Google wordt steeds slimmer, waardoor zoekopdrachten steeds beter begrepen worden door de zoekmachine. Wanneer mensen de zoekmachine gebruiken om bijvoorbeeld een bepaald product te vinden, worden er verschillende zoekresultaten getoond. Bij het uitvoeren van deze zoekopdracht klikken mensen vaak meerdere zoekresultaten aan. Op basis van dit klikgedrag kan Google AdWords gaan bepalen welke pagina's op je site relevant zijn voor de huidige zoekopdracht. Met de dynamische sitelinks haalt Google AdWords deze pagina's op en koppelt ze, indien mogelijk, aan relevante advertenties binnen je account. Dynamische sitelinks kunnen opgenomen worden, mits je campagnetype is ingesteld op 'Zoeknetwerk met Display selectie' of 'Alleen in het zoeknetwerk'. Heb je al sitelinks toegevoegd aan je advertenties? In dit geval krijgen deze sitelinks de voorkeur boven de dynamische sitelinks, mits de dynamische sitelinks niet relevanter bevonden worden door Google. Wil je echt geen gebruik maken van dynamische sitelinks dan is er ook de mogelijkheid om je af te melden voor deze functionaliteit.

De voordelen van dynamische sitelinks

Je advertenties zullen nu dus aangevuld worden met dynamische sitelinks, tenzij je deze zelf al het aangemaakt. Het bijkomende voordeel van deze sitelinks is dat de kliks op de links gratis zijn. In tegenstelling tot de sitelinks die je zelf aanmaakt, maak je dus geen kosten voor een klik op een dynamische sitelink. Maar moet je dan je eigen sitelinks compleet vergeten? Het is aan te raden om toch je eigen sitelinks aan te blijven maken voor je belangrijkste campagnes of advertentiegroepen. Op deze manier zorg je ervoor dat je bezoeker doorgestuurd wordt naar de pagina waarvan jij verwacht dat deze relevant is voor je bezoeker. Het is namelijk nog maar afwachten welke sitelinks Google gaat gebruiken voor je campagnes en waar je bezoeker dan terecht komt op je site. Al je overige campagnes en advertentiegroepen worden dan automatisch voorzien van sitelinks door Google. Een ander voordeel hiervan is dat je advertentie duidelijker naar voren komt in de SERP. Op deze manier wordt je zichtbaarheid groten en ontstaat er vaak een hoger CTR op je advertentie.
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl