Google komt met varianten optie in Google AdWords

Google heeft bekend gemaakt dat er een mogelijkheid komt in Google AdWords om naast het gekozen zoekwoord ook diverse varianten zoals verkeerd gespelde woorden en meervoudsvormen mee te nemen. Deze moesten eerder apart worden toegevoegd. In de blogitem gaan we dieper op deze mogelijkheid in. Momenteel worden er al automatische suggesties gedaan om betere resultaten weer te geven, maar door de de toekomstige varianten optie in Google AdWords moeten, in ieder geval de betaalde resultaten, verder verbeterd worden. Volgens Google belangrijk omdat maar liefst 7% van de zoekopdrachten verkeerd gespelde woorden bevatten.

Welke varianten worden meegenomen?

De de nieuwe optie in Google AdWords richt zich niet alleen op verkeerd gespeelde woorden, maar zal alle onderstaande varianten meenemen:

  • Verkeerd gespelde woorden (“onine marketing” in plaats van “online marketing
  • Meervoudsvormen (“auto en auto's)
  • Opvullingen ( “bedienen en bediening”)
  • Accenten (“cafe” en café”)
  • Afkortingen (“a.u.b.” en “alstublieft”)
  • Acroniemen ( “havo” en “hoger algemeen voortgezet onderwijs”)

Positief voor adverteerders?

Volgens Google is deze vernieuwing zowel positief voor mensen die aan het zoeken zijn als voor de adverteerders zelf. Mensen die aan het zoeken zijn zullen door de varianten optie eerder op de beste advertenties voor een bepaald zoekwoord terecht komen. Anderzijds is het positief voor adverteerders omdat er nu geen lijsten met varianten meer opgesteld hoeven te worden. Bovendien heeft Google een test gedaan waaruit blijkt dat de optie een verhoging van 3% aan klikken met zich meebrengt zonder dat de CTR ofwel de click through rate omlaag gaat. Ondanks het positieve resultaat krijgen adverteerders die exact willen weten op welke zoekwoorden zij adverteren wel de mogelijkheid om de varianten optie uit te zetten. In mei krijgt Google AdWords een update en wordt de varianten optie beschikbaar. Google heeft echter nog niet bekend gemaakt of de optie dan ook al voor de Nederlandse taal beschikbaar is.

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl