Het maximale halen uit je mobiele advertentie

Evoworks Steeds meer zie je een verschuiving van het consumentengedrag als het gaat om mobiel gebruik. Mensen verwachten alle informatie direct beschikbaar te hebben via hun mobiele apparaat dat ze vrijwel altijd bij zich hebben. Bij het gebruik van Google verwacht je meteen te vinden wat je zoekt, ongeacht of je op zoek bent naar een locatie, een product, contactgegevens of informatie. Maar het zoeken op mobiele apparaten betekent dat we soms te maken hebben met een scherm van ongeveer 4 inch. Vanzelfsprekend heeft dit dan ook gevolgen voor de presentatie van je advertenties in Google. De zoekgigant probeert op dit toenemend gebruik in te spelen door constante optimalisatie van de SERP's voor mobiele apparaten. Vanaf half oktober zal er dan ook weer een verandering komen in de weergave van je advertenties op een mobiel apparaat.

De meest relevante informatie tonen

De verandering die zich voor kan gaan doen bij mobiele advertenties, is dat advertentie-extensies vertoond zullen worden in plaats van de tweede beschrijvingsregel. Dit is afhankelijk van de verwachte prestatie dus het zal niet altijd het geval zijn. Het beter presenteren van de meest relevante informatie voor een consument 'on to go' is de achterliggende reden van deze aanpassing. Als mobiele gebruiker ben je wellicht niet altijd op zoek naar een site waarop je je informatie kunt terugvinden, maar wil je direct actie ondernemen. Een goed voorbeeld daarvan is het vinden van een locatie in plaats van de het bekijken van de site van de betreffende onderneming. Met het weglaten van je tweede beschrijvingsregel, komt er ruimte vrij voor je locatie extensie, waardoor je advertentie relevanter wordt voor de consument 'on to go'. Veranderingen in mobiele ads Zoals je ziet in bovenstaande afbeelding, is de tweede beschrijvingsregel weggelaten, maar wordt iedere mogelijke consument in zijn of haar behoefte voorzien. Je kunt een aankoop doen, aanbiedingen bekijken, de fysieke winkel bezoeken of de pagina bekijken. Nu zal je misschien zeggen dat het weglaten van de tweede beschrijvingsregel ten koste gaat van je boodschap, maar dit kan je afvangen door belangrijke USP's op te nemen in de callout-extensie.

Hoe werk het precies?

Helaas heb je als adverteerder niet zoveel invloed op de manier waarop deze veranderingen doorgevoerd worden. Google AdWords bepaalt namelijk welke weergave er vertoond wordt op basis van de verwachte prestatie. Je kunt natuurlijk wel zelf bepalen welke advertentie-extensies je voor je advertenties wilt gebruiken, waardoor je zelf bepaalt of Google ze weergeeft. Het is van belang om in ieder geval rekening te houden met de volgende zaken:
  • Zorg ervoor dat je belangrijkste informatie altijd in de eerste beschrijvingsregel staat.
  • Activeer alle relevante extensies voor je advertentie om mobiele gebruikers te helpen sneller te vinden waar ze naar op zoek zijn.
Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om helemaal geen gebruik te maken van mobiele advertenties. Daarvoor moet je je afmelden voor vertoning op mobiele apparaten.
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl