Hoe verhoog je de CTR van je AdWords campagnes?

De CTR, ofwel het doorklikratio, is een belangrijk element binnen AdWords. Immers is de CTR een belangrijke factor om het aantal klikken uit AdWords te verhogen. In dit blogartikel geven we tips voor het verhogen van je CTR.

Zorg dat je advertenties relevant zijn

Het is belangrijk dat de advertenties die je schrijft relevant zijn voor de zoekwoorden binnen een advertentiegroep. Dit begint bij een goede structuur van je AdWords campagne. Zorg ervoor dat je campagnes en advertentiegroepen zo specifiek mogelijk zijn ingedeeld. Zorg ook dat de zoekwoorden terugkomen in de titel, de beschrijving en de zichtbare URL van de advertenties. Hierbij kun je gebruikmaken van keyword insertion waardoor de zoekopdracht van de gebruiker automatisch in de advertentie wordt geplaatst.

Zorg dat je advertenties eruit springen

Naast de relevantie van de advertenties is het ook belangrijk dat de advertentie aantrekkelijk wordt geschreven. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de volgende elementen:
  • Voeg USP's (unique sellling points) van je product, dienst of bedrijf toe aan je advertenties;
  • Probeer in de voordelen voor de gebruiker te spreken en niet over producteigenschappen;
  • Maak gebruik van opsommingstekens zoals een uitroepteken of een vraagteken om je advertentie meer op te laten vallen;
  • Benut het aantal tekens wat je kunt gebruiken zoveel mogelijk;
  • Zorg voor een langere titel door de eerste beschrijvingsregel te eindigen met een punt (de tekst van de eerste beschrijvingsregel komt dan bovenaan naast de titel te staan);
  • Gebruik hoofdletters bij belangrijke zoekwoorden;
  • Optimaliseer ook de zichtbare URL;
  • Analyseer de advertenties van je concurrenten en zorg dat dat je met een unieke boodschap komt;
  • Gebruik een vraag in de titel van je advertentie waarmee iemand direct aangesproken wordt.

Maak gebruik van advertentie extensies

Naast het aanmaken van een advertentie, zijn er verschillende extensies beschikbaar waarmee een advertentie uitgebreid kan worden. Zo geeft de sitelinkextensie de mogelijkheid om (relevante) links onderaan je advertentie toe te voegen.

Verhoog de positie van je advertentie

Uiteraard is ook de positie van je advertentie een belangrijke factor voor de CTR. Over het algemeen kan gezegd worden dat hoe hoger je positie is, hoe hoger je CTR (al is dat uiteraard ook een kwestie van testen). De positie van je advertentie kun je verbeteren door een verhoging van de CPC of door een verbetering van je kwaliteitsscore. De CTR is dan weer van invloed op je kwaliteitsscore en een (tijdelijke) verhoging van je CPC kan dus voor een hogere kwaliteitsscore zorgen (en daardoor minder kosten per klik voor dezelfde positie).

Blijf je advertenties testen

De bovenstaande tips geven je een basis om de CTR van je advertenties te verhogen, maar om te kijken wat voor jouw webshop het beste werkt is het belangrijk om te blijven testen. Houd er rekening mee dat dat je bij een test de campagne-instellingen op 'gelijkmatig rouleren' of ''rouleren voor onbepaalde tijd' zet zodat alle advertenties genoeg vertoond worden.
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl