How to: gebruik maken van Expanded Text Ads (ETA)

[fullwidth background_color="" background_image="" background_parallax="none" enable_mobile="no" parallax_speed="0.3" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" video_url="" video_aspect_ratio="16:9" video_webm="" video_mp4="" video_ogv="" video_preview_image="" overlay_color="" overlay_opacity="0.5" video_mute="yes" video_loop="yes" fade="no" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding_top="20" padding_bottom="20" padding_left="0" padding_right="0" hundred_percent="no" equal_height_columns="no" hide_on_mobile="no" menu_anchor="" class="" id=""][fusion_text]Het is al enkele maanden een veelbesproken onderwerp in de online marketing: expanded text ads (ETA). Dit is het nieuwe formaat tekstadvertenties dat sinds juli van dit jaar beschikbaar is in Google Adwords. Het oorspronkelijke idee was om dit formaat tekstadvertentie de standaard te maken vanaf 26 oktober 2016, waarbij het oude formaat niet meer beschikbaar zou zijn. Deze deadline is echter doorgeschoven naar 31 januari 2017, daarna zullen we er toch écht aan moeten geloven. ETA afbeelding Het nieuwe ETA formaat biedt de mogelijkheid om meer tekst toe te voegen aan tekstadvertenties binnen Adwords. Bij de “oude” tekstadvertenties was er een titelregel beschikbaar waarin maximaal 25 tekens geplaatst mochten worden, daaronder waren dan nog twee beschrijvingsregels met beide ruimte voor maximaal 35 tekens. Het nieuwe formaat breidt dit uit naar twee titelregels van 30 tekens, en een grote beschrijvingsregels van 80 tekens. Kortom: 45 meer tekens om toe te voegen aan tekstadvertenties. De aanpassing van het formaat, en de toevoeging van meer tekens, hebben voor een verandering gezorgd in hoe tekstadvertenties benaderd kunnen worden. Bij Evoworks houden we de ontwikkelingen hierin goed in de gaten, en zijn we zelf al flink bezig om dit nieuwe formaat optimaal in te zetten. We hebben een vijftal tips op een rijtje gezet voor het inzetten van de ETA.
  1. Voeg niet zomaar een regel toe
Met de toevoeging van een nieuwe titelregel is het aanlokkelijk om simpelweg een stukje tekst aan de oude advertenties toe te voegen. Denk er echter goed over na of dit stukje extra tekst ook daadwerkelijk iets aan de advertentie toevoegt. Een extra regel met daarin een niet veelzeggende zin kan er zelfs voor zorgen dat een ETA veel slechter gaat presteren dan de originele advertentie. De extra regel tekst is een kans om waarde toe te voegen aan een advertentie. Gebruik het om een aanbod verder uit te lichten, of om een USP te benadrukken. Zo maakt één regel tekst de gehele advertentie aantrekkelijker.
  1. Zet belangrijke informatie vooraan
Met een verlengde titel van 60 tekens i.p.v. 25 kan er al snel een neiging ontstaan om belangrijke informatie naar de tweede titelregel te halen. Het blijft immers toch in de titel staan. Dit is echter een valkuil, de eerste titelregel blijft het belangrijkste omdat mensen deze als eerste zullen lezen. Zo is bij een lezer meteen duidelijk waar de advertentie over gaat en is het waarschijnlijker dat hij zal gaan klikken.
  1. Gebruik het URL pad
Een wat kleinere, maar zeer efficiënte, verandering van de ETA is de zichtbare URL. Het domein waar de advertentie naartoe zal leiden wordt nu automatisch bepaald op basis van de uiteindelijke URL. Daarna is er de optie om de zichtbare URL te verlengen door middel van twee regels met ieder 15 tekens. Dit is de perfecte plaats om een belangrijk zoekwoord nogmaals te herhalen, of om een subtiele call to action te geven.
  1. Controleer de extensies
Advertentie extensies zijn belangrijk voor het optimaal inzetten van tekstadvertenties. Met de veranderingen die de ETA brengt is het belangrijk om ook de extensies een keer goed onder de loep te nemen. Meer tekst in de ETA zal in veel gevallen betekenen dat er een aanvullende USP in de advertentie naar voren zal komen. Wanneer dit het geval is, zou het kunnen zijn dat deze USP al ergens in de extensies terug kwam, en er dus dubbele content in de advertentie wordt gecreëerd. Voorkom dit door de extensies aan te passen wanneer ETAs worden ingezet.
  1. Zet oude advertenties nog niet uit
Voor vele is het nog zoeken wat wel en niet werkt voor ETAs binnen een branche. Daarom is het aan te raden om, wanneer ETAs worden ingezet, de oude tekstadvertenties nog niet meteen uit te zetten. Zo ontstaat er ruimte om met de ETAs te testen zonder dat het al te veel invloed heeft op de algemene resultaten. Ook is het vergelijken met 'oude' advertenties in dezelfde periode een goede manier om te zien hoe de ETAs daadwerkelijk presteren. Vanaf 31 januari zal het niet meer mogelijk zijn om de oude tekstadvertenties te maken. Het is aan te raden om er nu al mee te beginnen, zodat de overgang volgend jaar soepel kan verlopen en er geen verassingen zullen ontstaan.[/fusion_text][/fullwidth]
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl