In het vooruitzicht: Bing shopping campagnes

[fullwidth background_color="" background_image="" background_parallax="none" enable_mobile="no" parallax_speed="0.3" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" video_url="" video_aspect_ratio="16:9" video_webm="" video_mp4="" video_ogv="" video_preview_image="" overlay_color="" overlay_opacity="0.5" video_mute="yes" video_loop="yes" fade="no" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding_top="20" padding_bottom="20" padding_left="0" padding_right="0" hundred_percent="no" equal_height_columns="no" hide_on_mobile="no" menu_anchor="" class="" id=""][fusion_text]Al enkele jaren is het marktaandeel van Bing langzaam omhoog aan het kruipen in Nederland. Vooral op desktop gaat het goed met Bing, hier hebben ze nu een aandeel van maar liefst 6%. Ook bij Evoworks zijn we al enige tijd actief bezig met het inzetten van Bing voor zoekmachine adverteren. Daarom zitten we ook bovenop de nieuwste ontwikkelingen bij Bing. Een van de meest interessante updates in het vooruitzicht is de Bing shopping campagne.

Wat zijn Bing shopping campagnes?

Bing shopping campagnes zijn zeer vergelijkbaar met de Google shopping campagnes. Het is een nieuw campagnetype waarmee je met individuelen producten kunt adverteren in de zoekresultaten van Bing. Het grote voordeel van het gebruiken van Bing shopping is dat je producten meteen zichtbaar worden voor gebruikers die productgericht aan het zoeken zijn. Producten laad je in door middel van een feed in de Bing Merchant Center. Ook is het mogelijk om een bestaande Google shopping campagne te importeren naar je Bing ads account. Dit kan of met een koppeling worden gedaan, of door middel van een excel of csv bestand. Beginnen met Bing shopping verloopt in 4 korte stappen, ook hier is de vergelijking met Google niet ver te zoeken:
  1. Claim je domein in de Bing webmaster tool
  2. Creëer een Bing merchant center voor je webwinkel
  3. Creëer een productfeed en upload hem naar de Bing merchant center
  4. Bouw een shopping campagne op in Bing ads
In tegenstelling tot Google heeft Bing geen aparte tab voor shopping binnen de zoekresultaten. De shopping advertenties worden in Bing nu aan de rechterzijde van de web zoekresultaten weergegeven: Bing shopping

Bing Editor & Shopping campagnes

Recentelijk maakte Bing de Editor v11.4 bekend. In deze nieuwe update kunnen ook bulkbewerkingen worden doorgevoerd in de Bing Shopping campagnes, product groepen en advertenties. Ook maakt deze update het mogelijk om Shopping campagnes vanuit Google te importeren naar de Bing editor.

Waar is het beschikbaar?

Sinds juli 2015 zijn Bing shopping campagnes beschikbaar in de Verenigde Staten. Deze zijn, na een lange beta, geïmplementeerd ter vervanging van de Bing product ads. Enkele maanden later volgde ook het Verenigd Koninkrijk, Australië, Frankrijk en Duitsland. In deze landen zijn de campagnes en advertenties beschikbaar op desktop en tablet, alleen in de VS kun je ook mobiele gebruikers bereiken. Het is helaas nog onduidelijk wanneer de Bing shopping campagnes beschikbaar zullen zijn in Nederland.[/fusion_text][/fullwidth]
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl