Met Magento blijven verkopen via Google Shopping

Het grote nieuws dat vorige maand bekend werd gemaakt - Google Shopping gaat stoppen met de ondersteuning van e-commerce platformen zoals Magento - is vanaf heden dan ook echt van kracht. Hierdoor wordt het voor webwinkeliers die gebruik maken van e-commerce platformen zoals Magento, BigCommerce en Prestashop een stuk lastiger om Google Shopping in te zetten. Wat nu? No worries, wij hebben de oplossing! Met Magento blijven verkopen via Google Shopping blijft mogelijk!

De oplossing om met Magento te blijven verkopen via Google Shopping

Google geeft aan dat als je nu een module gebruikt die gebruikt maakt van de API koppeling met Google Shopping om productgegevens van je webshop te importeren in Google Merchant Center, je vanaf nu iets anders moet doen om je productgegevens te importeren. Het gaat hierbij om de standaard koppeling tussen Magento en Google Shopping. Wanneer je altijd op deze manier je productgegevens van je webshop hebt geïmporteerd naar Google Merchant Center om te kunnen verkopen via Google Shopping, moet je vanaf nu een andere werkwijze gebruiken. De beste oplossing is om te werken met een Data Feed Manager.

Werken met een Data Feed Manager

De oplossing om via Google Shopping te blijven verkopen voor je webshop op het Magento platform, is dus om te werken met een Data Feed Manager. Met een Data Feed Manager kun je de productgegevens van je webwinkel eenvoudig exporteren naar een csv, txt en xml data feed voor Google Shopping. Een goede Data Feed Manager voor Magento is bijvoorbeeld de “Data Feed Manager” module van Wyomind. De Data Feed Manager van deze ontwikkelaar is als extensie aan te schaffen en is naast Magento 1 ook te gebruiken voor Magento 2. Deze Data Feed Manager bevat alle Google Shopping features waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over het feit dat Google Shopping met de ondersteuning voor Magento is gestopt. Heb je hulp nodig bij het goed inrichten van je Google Shopping campagnes of heb je een ander e-commerce marketing vraagstuk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl