Nieuwe mogelijkheden voor locatie focus in AdWords

Google heeft op haar AdWords blog aangekondigd dat er twee nieuwe mogelijkheden komen om op locatie te focussen. Hiermee moet het makkelijker worden om lokale (potentiële) klanten aan te spreken en lokale aanbiedingen te doen. Voordat ik begin met uit te leggen wat de nieuwe features precies inhouden, is het belangrijk om te vermelden dat de update pas in de zomer op de Amerikaanse markt wordt geïntroduceerd. Bovendien heeft Google nog niet bekendgemaakt wanneer we de vernieuwingen in Nederland kunnen verwachten. Het is dus nog even afwachten tot we daadwerkelijk met de nieuwe features aan de slag kunnen.

Focus advertenties op postcodes

De eerste nieuwe mogelijkheid is het toevoegen van postcodes aan een campagne. Door dit te doen zijn er alleen advertenties zichtbaar in de postcodegebieden die je hebt geselecteerd. Hierdoor kun je een locatie dus preciezer afstemmen, maar is het bijvoorbeeld ook handig voor bedrijven die hun AdWords willen afstemmen op een direct mail. Er kunnen maximaal 30.000 postcodes aan een campagne worden toegevoegd. Bovendien is het mogelijk om te analyseren in welke postcodegebieden je advertenties het best scoren. Je zou naar aanleiding hiervan dus bepaalde gebieden kunnen uitsluiten.

Tag voor het invoegen van locaties

De tweede vernieuwing is de toevoeging van een tag voor locaties. Dit betekent dat je automatisch steden of postcodes in titels, advertentieteksten en links kan laten zien. Zo kun je bijvoorbeeld Accountant in {lb.city:local} gebruiken om er voor te zorgen dat iemand die vanuit Arnhem zoekt “Accountant in Arnhem” ziet staan en iemand die vanuit Amsterdam zoekt “Accountant in Amsterdam” ziet staan. Hierdoor hoef je dus niet langer voor elke stad een aparte advertentie in te richten. Een dergelijke functie is voornamelijk interessant voor bedrijven die landelijk opereren. Zij zijn immers op zoek naar bezoekers door heel het land heen. Winkels die maar in één stad actief zijn, kunnen gebruik maken van de standaard optie om een campagne te focussen op één stad en een bepaald aantal kilometers daar omheen.

Aanleiding nieuwe functies

De nieuwe functies zijn geïntroduceerd naar aanleiding van het gegeven dat 20% van de zoekopdrachten in Google locatie gerelateerd zijn en er in dit geval snel wordt besloten op welke advertentie er geklikt wordt. Daarnaast is er ook een onderzoek geweest naar handelingen die naar het bekijken van een locatie gerelateerde zoekopdracht wordt genomen. In het geval van een dergelijke zoekopdracht op de mobiele telefoon schijnt zo'n 88% van de mensen binnen een dag actie te ondernemen. Zoals eerder vermeld is het nog afwachten tot Google de nieuwe mogelijkheden ook voor de Nederlandse markt aankondigt. Maar, zeker voor bedrijven die landelijk opereren, bieden de nieuwe features veel mogelijkheden. Bij Evoworks zullen we deze ontwikkeling uiteraard in de gaten houden.

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl