Profiteren van de Nederlandse e-commerce omzet groei

De Nederlandse economie doet het goed en webwinkels profiteren hier van. In het afgelopen jaar is de Nederlandse B2C e-commerce omzet met maar liefst 13% gegroeid naar een totaal omzet van ruim 22,5 miljard euro volgens de Thuiswinkel Markt Monitor Q4 2017¹. Heb jij een webshop of ben je als e-commerce specialist werkzaam bij een webshop? Lees dan snel verder voor meer insights en hoe je hiervan kunt profiteren!

Groei Nederlandse E-commerce omzet

Middels een snelle rekensom kunnen we concluderen dat er in 2017 gemiddeld bijna €1.700,- per online koper in Nederland online is uitgegeven. Het onderzoek¹ vertelt ons dat 95% van de Nederlanders (15+) online koopt en de potentieel te bereiken doelgroep in Nederland daarmee enorm is. Maar hoe bereik je de juiste mensen met een koopintentie?

Bereik de Nederlandse online kopers

Om jouw doelgroep te bereiken en zelfs de mensen met een koopintentie binnen deze groep, is het belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is. Hoe kun je ze bereiken en waar zijn ze gevoelig voor? Stel je ook de vraag waarom iemand bij jou iets moet kopen. Wanneer we kijken naar het profiel van de online koper in Nederland, zien we dat de verdeling tussen man en vrouw vrijwel gelijk is en online kopers zo’n 12,5 uur per week online zijn¹. In deze uren moet je dus de juiste personen bereiken. Pas je online strategie hierop aan. Een aantal belangrijke aandachtspunten om mensen met een koopintentie naar jouw webshop te krijgen zijn onder andere:

  • Beschrijf wie je doelgroep is en waar deze zich online bevindt.
  • Wat is de online positionering van jouw webshop en is dit een match met jouw doelgroep?
  • Wanneer jouw doelgroep de weg naar jouw webwinkel heeft gevonden is het doel om ze een aankoop te laten doen. Conversie optimalisatie is hierbij een middel om kansen in kaart te brengen: bekijk de customer journey van de instappagina tot aan de checkout en pas waar nodig elementen aan. Test dit, analyseer, verbeter en test opnieuw. Vergeet hierbij niet op wat voor device je potentiële klant zich bevindt, is dit een laptop, desktop, tablet of een smartphone? De beleving op ieder apparaat is anders. Feit: In het laatste kwartaal van 2017 heeft 28% van de online kopers bij minimaal één van hun aankopen een smartphone gebruikt, waardoor de smartphone hierdoor meer gebruikt wordt voor online aankopen dan een tablet¹! Wil je meer weten over online strategie, het binnenhalen van klanten met een koopintentie, conversie optimalisatie en wat wij hierin voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op en kom een kop koffie bij ons drinken! ​​

¹ Bron: Thuiswinkel Markt Monitor Vierde kwartaal 2017, Maart 2018 / GfK

job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl