Wat is de impact van social media op de autoriteit van een webshop?

Hebben social media activiteiten effect op de autoriteit en daarmee de rankings van jouw webshop? In het kort is het antwoord eigenlijk heel makkelijk: “Nee. Social media heeft geen directe impact op de rankings van websites.” Google geeft zelf herhaaldelijk aan dat ze geen social media gegevens of resultaten gebruiken als ranking factor.

Er is een maar

Maar... indirect kan social media wél effect hebben. De content die je via een van de platformen plaatst, kan worden gedeeld en door andere personen / partijen opgepakt worden. Externe websites kunnen daardoor naar jouw website gaan linken. Deze kwalitatieve links zijn dan wél weer een directe ranking factor.

En er is meer

Matt Cutts, voormalig hoofd webspam van Google, zegt dat ondanks social media geen direct effect heeft op betere rankings, het toch zeer waardevol is om actief te zijn op social media kanalen. Actieve aanwezigheid kan op lange termijn enorm meewerken aan het:
  • Vergroten van merk / naamsbekendheid (mogelijk zie je een groei in direct verkeer)
  • Verbeteren van je (online) reputatie
  • Opbouwen van vertrouwen
  • Verkrijgen relevant en direct verkeer
Ook kunnen platformen als Twitter en Facebook een onderdeel worden van een betere / snellere klantenservice. Ten slotte nog een laatste reden om actief aan de slag te gaan met deze kanalen: Stel... Google besluit over een x periode ervoor te kiezen om van Social een ranking factor te maken - Dan ben jij alvast begonnen.

Kortom

Zet niet in op kanalen als Facebook als je verwacht dat je daarmee je SEO rankings te kunnen verbeteren. Wil je jouw website wel laten groeien, dan zijn er toch genoeg andere redenen om wel actief aanwezig te zijn op social media. Hulp nodig bij de inzet van social media voor jouw webshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op :)
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl