Wat je hebt gemist op the Facebook Developer Conference!

Vond je een tripje naar San Jose iets teveel van het goede en heb je de live stream van het Facebook Developer Conference gemist? Geen probleem! Wij hebben de belangrijkste uitkomsten van de F8 voor je op een rijtje gezet.

Privacy

Na een zwaar jaar met persberichten omtrent privacyschendingen, rechtszaken en boetes gooit Facebook het nu over een andere boeg. Zo sluit CEO Mark Zuckerberg zijn opening keynote af met: “The future is private”. Privacy zal het belangrijkste uitgangspunt zijn binnen Facebook. Daarbij geeft Mark Zuckerberg ook aan dat hij gelooft dat door de tijd heen een privé, sociaal platform belangrijker is in ons leven dan digital town squares.

Een nieuwe look

Een heel nieuw design zal bijdragen aan de nieuwe visie van Facebook. Komende maanden zal Facebook dit gaan doorvoeren. Als jij je mobiele app al hebt geüpdatet, dan zal het je misschien al zijn opgevallen. Het kenmerkende knalblauw is namelijk vervangen door wit met grijs. Dit wilt Facebook ook gaan doorvoeren voor de desktop versie. Het design oogt rustiger, overzichtelijker en strakker. Het logo van Facebook zal ook veranderen en de kenmerkende blauwe kleur zal een stuk lichter worden. Het nieuwe design heeft ook als doel om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

facebooknewdesign

(Bron: Modular Tech Expert)

Groepen en evenementen centraal

Bij het nieuwe design van Facebook zullen groepen en evenementen centraal komen te staan binnen de nieuwsfeed. Facebook geeft aan dat dit de plekken zijn waar gebruikers de meeste tijd doorbrengen. De huidige nieuwsfeed zal op de schop worden gegooid en er zal dan ook minder focus op de tijdlijn liggen. De vernieuwde nieuwsfeed zal namelijk volledig gefocust zijn op het uitbreiden van netwerken en het ontmoeten van nieuwe vrienden. Zo wordt er ook een optie geïntegreerd genaamd ‘Meet New Friends’. Deze optie zal als doel hebben om nieuwe mensen te ontmoeten.

Facebook dating

Als we het dan toch hebben over het ontmoeten van nieuwe mensen… laten we dan ook maar meteen Facebook dating gaan integreren. Facebook zal ook in de komende maanden Facebook dating functies gaan uitrollen. Mark Zuckerberg geeft aan dat dit gericht is op “Het bouwen van echte en lange-termijn relaties, niet alleen voor kortstondige hook-ups”. Het zal dus anders dan Tinder, echt gericht zijn op het opbouwen van een relatie. Dus ben je op zoek naar een echte relatie? Ga ervoor!

Messenger

Goed nieuws voor jouw bedrijf! Facebook kondigde aan dat Messenger een stuk sneller en lichter zal worden. Daarnaast zullen er unieke kansen aan bedrijven geboden worden. Zo kunnen gebruikers straks een afspraak maken met een bedrijf via Messenger en wordt er automatisch een afspraakbevestiging gestuurd. Er worden leadgeneratie templates toegevoegd in de Ads manager. Zo zal Facebook nog veel meer nieuwe functionaliteiten uitrollen de komende maanden waarbij het makkelijker wordt voor bedrijven om leads te generen, klantenservice te bieden en verkeer te genereren naar de website. En dit allemaal via Facebook Messenger.

instagramfeatures

(Bron: developers.facebook.com)

Instagram

Last, but not least: nieuwe functionaliteiten voor Instagram! Instagram is een platform dat een flinke groei heeft doorgemaakt en voor jou als bedrijf ook zeer interessant kan zijn. Daarom stellen we je op de hoogte van de belangrijkste plannen voor dit platform. Instagram directeur Adam Mosseri gaf aan dat er een nieuw format voor Instagram stories gelanceerd zal worden. Dit format zal zich voornamelijk gaan richten op quizzen, polls en teksten gecombineerd met foto’s en video’s. Daarnaast zal het ook gemakkelijker worden voor gebruikers om direct via Instagram producten te kopen. Zo kunnen influencers bijvoorbeeld een Shopping tag aan hun post toevoegen. Via deze shopping tag kunnen gebruikers direct het product kopen.

The Facebook Developer conference 2019 was a blast! Wij kijken uit naar alle nieuwe functionaliteiten en kunnen niet wachten om ze uit te proberen. Wat vind jij van de nieuwe functionaliteiten? Wil je meer weten? Houd dan onze website en social-media accounts in de gaten.

Bron: developers.facebook.com

By

Romy Karssens
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl