Workflows gebruiken in MailChimp

Wanneer je email marketing inzet, is de kans groot dat je gebruik maakt (of hebt gemaakt) van MailChimp. Het Email marketing platform is erg toegankelijk voor iedere gebruiker die email marketing wilt inzetten. Je hoeft geen techneut te zijn of een designer die de mooiste email templates creëert. Je kunt eenvoudig alles zelf opzetten door het gebruik van MailChimp. Sinds half augustus heeft MailChimp de functie 'automation' toegevoegd aan het dashboard. Deze functie geeft je de mogelijkheid om automatische mails te sturen naar mensen uit een bepaalde mailinglijst. Je zou zeggen dat dit een functie is die al langer beschikbaar was, maar MailChimp komt met een aantal standaard templates die je kunt gebruiken. Deze templates noemen ze 'workflows' en in dit blogartikel laten we zien wat de mogelijkheden zijn met deze workflows.

Beschikbare workflows

Het aanmaken van workflows is erg eenvoudig. Het eerste dat je moet doen is het kiezen van een lijst waaraan je de workflow wilt koppelen. Vervolgens kan je, afhankelijk van de gegevens in je lijst, kiezen uit een aantal worksflows. Hieronder leggen we kort uit welke workflows er zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Welcom message workflow

Dit is de meest voor de hand liggende workflow. Wanneer iemand zich inschrijft voor je nieuwsbrief, zorgt deze workflow ervoor dat je automatisch een bedankje naar de betreffende persoon stuurt. Een welkomsbericht is erg prettig voor de inschrijver aangezien hij dan weet dat zijn inschrijving gelukt is. Het is dus een workflow die eigenlijk niet mag ontbreken bij een email marketing campagne.

Educate subscribers workflow

educate subscribers workflowDeze workflow is handig om een 'how to' te sturen naar je doelgroep. Wanneer je een functionaliteit van je website wilt uitleggen kan het makkelijker zijn om dit in stukken te knippen. Je kunt dan iedere dag een deel van je uitleg versturen naar je doelgroep, waardoor het behapbaar blijft.

Welcom series workflow

welcome series workflowDeze workflow is een combinatie tussen de 'welcom message workflow' en de 'educate subscribers workflow'. Het gaat hierbij om een welkomsbericht waarbij je meerdere mails over een aantal dagen kunt verspreiden. Pinterest doet dit bijvoorbeeld erg goed. Bij je aanmelding stuurt Pinterest de opvolgende zes dagen een mailtje met één tip erin hoe je je profiel in kunt richten en welke vervolgstappen je kunt nemen.

One-time event workflow

one time event workflowStuur je doelgroep een bericht voor een 'event' die eenmalig of één maal per jaar plaats zal vinden. Denk daarbij aan kerstacties waarbij je specifieke producten onder de aandacht wilt brengen.

Annually recurring event workflow

annually recurring event workflowDeze workflow is erg handig wanneer je één persoon uit je lijst wilt benaderen met een persoonlijke email voor bijvoorbeeld zijn of haar verjaardag. De email wordt dan op sommige onderdelen gepersonaliseerd en verstuurd op het moment dat de betreffende persoon jarig is. Je zou bijvoorbeeld een korting kunnen geven als 'cadeautje'.

Website activity workflow

website activity workflowDeze workflow kan je gebruiken om personen die een bepaalde handeling op je website uitvoeren te benaderen met een specifieke mail. Denk daarbij aan het bezoeken van een pagina op je site of het meerdere malen bekijken van een bepaald product.

Best customers workflow

best customers workflowJe beste klanten tevreden houden met een automatische mail wordt door deze workflow erg eenvoudig. Heb je klanten die voor grote bedragen aankopen doen in je webshop? Stuur ze dan na deze aankoop een extra bedankje met een kortingscode voor een herhaalaankoop. Op deze manier kan je deze persoon proberen te binden aan je shop.

Specific product purchase workflow

specific product purchase workflowBehoeft een product uit je webshop extra informatie die je misschien niet op je productpagina kunt of wilt tonen? Stuur deze klant dan, na de aanschaf van het betreffende product, een mail met instructies hoe het product het beste gebruikt kan worden. Op deze manier kan je al veel problemen afvangen.

Purchase from category of products workflow

purchase from category of products workflowMet deze workflow is het mogelijk om personen, die een product uit een bepaalde productcategorie gekocht hebben, te benaderen. Je weet in dit geval al dat deze persoon geïnteresseerd is in bijvoorbeeld het betreffende merk. Na de aankoop zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een mail te sturen met andere producten uit die categorie waarin de persoon wellicht ook geïnteresseerd zal zijn

Any product purchase workflow

any product purchase workflow Stuur een mail naar iedere bezoeker die een product aanschaft in je webshop. Hierin zou je aan kunnen sturen op een herhaalaankoop door iemand aan te sporen zich in ter schrijven voor een nieuwsbrief, of het volgen van sociale netwerken.

E-commerce workflows

Zoals je ziet zijn er vele mogelijkheden. Een aantal workflows zou je voor iedere nieuwsbrief in kunnen zetten. Voor e-commerce marketing zijn de e-commerce360 workflows het meest interessant. Let erop dat je hiervoor wel een plugin voor je CMS moet installeren voordat je deze workflows kunt gebruiken.
job-image
10 Manieren om je webshop sneller te maken
27 February 2020
Read More
job-image
50 conversie tips: verbeter je conversiepercentage
19 February 2020
Read More
job-image
Webwinkel Vakdagen 2020
23 January 2020
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl