AdWords Keyword Tool

Om succesvol te adverteren is het van belang om de juiste zoekwoorden te kiezen. Een handige tool om de juiste zoekwoorden te kiezen voor het optimaliseren van een website en voor het opstellen van AdWords campagnes is de AdWords Keyword Tool. De tool is te raadplegen binnen Google AdWords onder het tabblad 'hulpprogramma’s en analyse' of direct hier.

Inzichten AdWords Keyword Tool

De AdWords Keyword Tool geeft inzicht in een aantal belangrijke aspecten van een zoekwoord. De belangrijkste zijn het zoekvolume, de concurrentie en de geschatte cpc voor een zoekwoord, op te delen naar het zoektype breed, woordgroep en exact. Naast informatie over de zoekwoorden die zelf ingevoerd worden geeft de tool ook suggesties voor aanverwante zoekwoorden, waarmee een idee wordt verkregen van andere zoekwoorden waarop geadverteerd kan worden.

Tips

Het is aan te raden om de tool te gebruiken vanuit een ingelogd AdWords account. Het voordeel van zoeken vanuit een Google AdWords account is dat je ideeën ontvangt voor zoekwoorden en advertentiegroepen die aansluiten bij je campagnes. Daarnaast worden een groter aantal ideeën weergegeven en geen ideeën voor zoekwoorden die reeds zijn opgenomen in je campagnes. Waar je altijd op moet letten is dat Google 'standaard' zoekwoordgroepensuggesties geeft. Dit is maar voor enkelen interessant, dus klik altijd in het overzicht op zoekwoorden. Let daarnaast ook op de instellingen, richt je je op Nederland met de Nederlandse taal, stel dit dan ook zo in. Provincies en plaatsen zijn overigens ook niet 100% betrouwbaar, dit omdat de wijze waarop Google dit bepaald, niet 100% zuiver is met hoe Nederlandse internetproviders werken.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl