Anchor tekst

Een anchor tekst, ook wel link tekst, link label of link titel genoemd, is een zichtbare, klikbare tekst waarmee een link wordt aangeduid. Een anchor tekst geeft de gebruiker normaal gesproken een bruikbare zeer korte beschrijving van wat hij kan vinden op de pagina waarnaar gelinkt wordt.

Voorbeeld

Evoworks verzorgt Online Marketing voor webshops, gebaseerd op rendement.

De anchor tekst is in dit geval ‘online marketing’. Hier is het voor de lezer duidelijk dat deze link verwijst naar de pagina over online marketing van Evoworks. De link zou er aan de 'achterkant' als volgt uit zien:

<a href="http://evoworks.nl/online-marketing/">Online Marketing</a>

Anchor tekst & SEO

Een anchor tekst is ook belangrijk voor SEO doeleinden. In de algoritmes van zoekmachines zoals Google is een anchor tekst belangrijk omdat deze tekst relevant is voor de pagina waarnaar deze linkt. Wanneer je een link verkrijgt of probeert te krijgen op een andere pagina is het aan te bevelen om aan te geven welke anchortekst jouw voorkeur heeft. Ook is het gebruik van de tekst belangrijk bij het intern linken binnen je eigen website.

Penguin update

In april 2012 heeft Google aangekondigd dat ze vanaf de "Penguin" update van maart 2012 anders omgaan met anchor teksten. Hiermee zou de anchor tekst minder belangrijk worden voor een goede ranking. Google zou zijn aandacht meer vestigen op een breed linkprofiel met een mix van verschillende anchor teksten en andere links.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl