Black Hat SEO

Black hat seo is het gebruiken van door zoekmachines verboden methoden om de posities in de zoekmachines te beïnvloeden om op deze manier betere resultaten te behalen. De bekendste voorbeelden van black hat seo zijn het kopen van links, verborgen teksten op een pagina (door ze bijvoorbeeld dezelfde kleur te geven als de achtergrond) en cloaking (Google een andere pagina voorspiegelen dan de gebruiker ziet).

Black hat seo vs. white hat seo

In tegenstelling tot white hat seo is black hat seo zeker niet aan te raden om te gebruiken voor een website. White hat seo is het tegenovergestelde van black hat seo, namelijk het beïnvloeden van de posities in de zoekresultaten door middel van door zoekmachines toegestane tactieken.

Gevolgen black hat seo

Mocht Google erachter komen dat je black hat seo tactieken gebruikt, dan kan er een straf volgen met mogelijk grote negatieve gevolgen voor de posities in de zoekmachines. Omdat de algoritmes van zoekmachines steeds geavanceerder worden zul je in tegenstelling tot jaren terug dan ook eerder door de maand vallen. Hoewel de resultaten op korte termijn wellicht positief kunnen zijn is het voor de lange termijn zeker niet aan te bevelen. Na een ban of penalty zullen de pagina's van je website volledig uit de topresultaten van de zoekresultaten verdwijnen of zelfs geheel niet meer vindbaar zijn. Om te weten wat je niet moet doen en wat de gevolgen zijn van black hat seo, is het Black Hat World SEO forum een goede bron.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl