Bouncepercentage

Het bouncepercentage, ook wel weigeringspercentage, is het percentage van de bezoeken op een pagina, waarbij de bezoeker slechts de instappagina bekijkt en vervolgens de website weer verlaat. Je zou dus kunnen zeggen dat het bouncepercentage een indicator is voor de ‘populariteit’ van je instappagina. Een hoog bouncepercentage geeft meestal aan dat de instappagina niet aansluit op de verwachtingen van de bezoeker.

Wat is een normaal bouncepercentage?

Het is per website verschillend wat je als een ‘normaal’ bouncepercentage kunt beschouwen. Over het algemeen kan je stellen dat een bouncepercentage tussen de 40% en 60% wel normaal is. Bij het interpreteren van het bouncepercentage voor jouw website is het belangrijk om rekening te houden met de behoefte van je bezoeker. Heb je bijvoorbeeld een webblog, dan kan het bouncepercentage vele malen hoger liggen. De bezoeker komt vaak op de pagina terecht, leest het blogartikel en verlaat vervolgens de site weer. In dit geval hoeft een hoog bouncepercentage dus niet direct negatief te zijn. Wanneer je echter een hoog bouncepercentage bij een AdWords advertentie voor een artikel uit je webshop hebt, is er wel werk aan de winkel. Dit betekent dat de bestemmingspagina niet aansluit bij de advertentie. De bezoeker krijgt niet de pagina te zien die hij verwacht heeft en verlaat de website weer. Ook wordt hij blijkbaar niet gestimuleerd om verder te kijken in je webshop.

Wat kan je doen aan een hoog bouncepercentage?

Bij een hoog bouncepercentage zou je een aantal dingen kunnen doen. Allereerst zou je eens goed naar de desbetreffende pagina moeten kijken. Zijn er elementen die niet werken of elementen die niet eens weergegeven worden terwijl dit wel zou moeten? De bezoeker verlaat je site in dit geval doordat de gebruikerservaring niet goed is. In ons eerdere voorbeeld over de bestemmingspagina van je AdWords advertentie, kan een hoog bouncepercentage andere redenen hebben. Zo kan het voorkomen dat de prijs van je product vele malen hoger is dan bij je concurrent. Dit kan een bezoeker afschrikken, waardoor hij de webshop direct verlaat. Er kunnen natuurlijk nog veel meer redenen zijn dat je pagina een hoog bouncepercentage heeft. Bekijk je pagina eens goed en bepaal of deze volledig aansluit op de verwachtingen van je bezoeker. Analyseer ook eens wat je concurrentie doet. Dit geeft vaak al snel een reden waarom bezoekers bij jou de site wel verlaten. Geen tijd voor uw online marketing? Neem dan contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl