Contentmarketing

Wat is content?

Content betekent letterlijk 'inhoud'. Content is de inhoudelijke informatie die je verspreidt naar de 'buitenwereld'. Content heeft betrekking op alle mogelijke communicatiemiddelen: content in een publicatie, op een website, in een video, tijdschrift, etc. Alle inhoudelijke informatie hierin wordt content genoemd.

Wat is contentmarketing?

Het Content Marketing Institute definieert contentmarketing als volgt:

"Content marketing is a marketing technique of creating and distributing valuable, relevant and consistent content to attract and acquire a clearly defined audience – with the objective of driving profitable customer action."

Contentmarketing is de manier waarop bedrijven inhoudelijke informatie inzetten ten behoeve van het binden van (nieuwe) klanten. Hierbij is het de bedoeling om de doelgroep te bereiken en te overtuigen met je content. Voor de duidelijkheid, contentmarketing is niet gericht op adverteren. Het gaat echt om het bieden van inhoudelijke informatie aan je doelgroep, die aantrekkelijk en relevant moet zijn. Zo kan alle informatie die je op je website aanbiedt (bv. blogs, de 'over ons' pagina en FAQ's ), gezien worden als een vorm van contentmarketing. Het is essentieel, wanneer je met contentmarketing aan de slag gaat, duidelijk te hebben wat de doelgroep is die je wilt aanspreken. Je moet je kunnen inleven in de consument en hun behoeften. Consumenten hechten tegenwoordig namelijk steeds meer waarde aan informatie die er toe doet: waardevolle en relevantie content. Het belangrijkste aan contentmarketing is daarom het inspelen op de behoeften van de consument. Ze zitten niet te wachten op opdringerige verkooppraatjes, maar op informatieve en inspirerende boodschappen.

Belang van contentmarketing

Consumenten zijn niet meer beperkt in het aanschaffen van producten en diensten: er komen steeds meer aanbieders op de markt. Daarnaast vinden consumenten het steeds belangrijker om over meer informatie te beschikken voordat ze overgaan tot een aankoop. Hierom is het belangrijk voor bedrijven om contentmarketing in te zetten. Zo kun je je onderscheiden van de concurrent en met je content nieuwe en huidige klanten aan je binden. Wees dus waardevol, relevant en uniek in de content die je wilt delen: zorg dat er voor jou gekozen wordt! Heeft u hulp nodig bij uw webshop marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl