Conversiepercentage

Een conversie is een succesvolle omzetting van een bezoeker naar een vooraf gedefinieerd doel als bijvoorbeeld een aankoop of het invullen van een contactformulier. Het Conversiepercentage is het aantal conversies gedeeld door het totale aantal (unieke) bezoekers (maal 100) gedurende een bepaalde periode en geeft daarmee de verhouding aan tussen mensen die wel en niet kopen op je website. Het conversiepercentage is daarmee een van de belangrijkste statistieken in de online marketing om het succes van een website of pagina te meten.

Meten van conversiepercentage

Zoals gesteld wordt bij het meten van het conversiepercentage vaak gerekend met unieke bezoekers. Je kunt echter ook gebruikmaken van het 'totaal aantal bezoekers', zolang je maar consequent blijft. Daarnaast heeft het conversiepercentage betrekking op een bepaalde tijdseenheid. Zo kun je het percentage over een periode van een jaar bekijken maar ook over een maand, week, dag of uur.

Optimaliseren conversiepercentage

Omdat het conversiepercentage van een website erg belangrijk is, immers bij een percentage van bijvoorbeeld 2% in plaats van 1% kun je met hetzelfde aantal bezoekers een dubbel resultaat boeken, is conversie optimalisatie erg belangrijk. Om het conversiepercentage te optimaliseren is veelvuldig testen met elementen op je pagina noodzakelijk. Wanneer bepaalde pagina’s slecht converteren kun je bijvoorbeeld testen of een andere kleur button een hoger percentage geeft. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat oranje of groene buttons beter werken dan rode buttons. Ook verschillende teksten en knoppen kunnen veel invloed hebben. Uiteraard kan een pagina conversietechnisch nog zo goed zijn, het conversiepercentage is sterk afhankelijk van het aanbod, de prijzen en de reputatie en betrouwbaarheid van de aanbieder.

Gemiddeld conversiepercentage

Gemiddeld ligt het conversiepercentage rond de 1,5 - 3%. Echter is het conversiepercentage sterk afhankelijk van de branche en de concurrentie binnen de bedrijfstak. Laaggeprijsde producten of diensten die veelvuldig wekelijks aangekocht worden leveren vanzelfsprekend een veel hoger conversiepercentage op dan dure producten of diensten die eens in het jaar worden gekocht door eenzelfde gebruiker.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl