CPM (Cost Per Mille)

CPM staat voor cost per mille. Het is een afrekenmodel voor (online) adverteren. Andere afrekenmodellen zijn bijvoorbeeld CPS, CPL en CPC. Bij CPM betaalt de adverteerder een vergoeding voor elke 1000 vertoningen van een advertentie. In tegenstelling tot bijvoorbeeld CPS wordt er dus niet betaalt op basis van resultaat. Dit afrekenmodel is dan ook vooral geschikt wanneer je als adverteerder als doel hebt een breed publiek met je advertentie te bereiken.

Voordelen CPM

Hoewel het aantal vertoningen geen enkele garantie geeft voor resultaat heeft CPM ook haar voordelen. Wanneer de adverteerder op basis van CPM betaalt is hij er namelijk zeker van dat de advertentie voor een groot publiek is vertoond en dus een groot bereik wordt behaald. Indien de advertentie vertoond wordt op websites die goed aansluiten bij de doelgroep van de adverteerder is dit waardevol voor bijvoorbeeld de merkbekendheid. Daarnaast wordt CPM vaak gebruikt wanneer het resultaat niet direct te meten valt, bijvoorbeeld bij televisiereclame.

Wat is effectieve CPM (eCPM)?

Om de resultaten uit een CPM-campagne te evalueren wordt vaak gebruik gemaakt van de eCPM, wat staat voor effectieve CPM. De eCPM wordt berekend door de totale opbrengst uit de campagne te delen door het aantal vertoningen en dit te vermenigvuldigen met 1000.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl