CPS (Cost Per Sale)

CPS is de Engelse afkorting voor cost per sale. Bij deze vorm van adverteren betaalt de adverteerder pas aan de publisher (de bron waar de advertentie vertoond wordt) wanneer er daadwerkelijk een verkoop heeft plaatsgevonden nadat er op de advertentie is geklikt. CPS is dan ook de meest prestatiegerichte vorm van adverteren en wordt veel gebruikt bij affiliate marketing. Dit brengt zowel voor- als nadelen met zich mee.

Voordelen CPS

Het grote voordeel van adverteren op basis van CPS spreekt voor zich: je betaalt enkel aan de publisher wanneer je wat verkocht hebt. Afhankelijk van de branche, de producten die je aanbiedt en andere factoren ligt dit percentage meestal tussen de 6 en 10%. Daarnaast genereer je veel gratis verkeer naar je website of webshop, omdat je immers niet betaalt voor bezoekers die (nog) niks hebben gekocht.

Nadelen CPS

Welk afrekenmodel het meest geschikt is voor je campagne is uiteraard afhankelijk van het doel wat je met de campagne wilt bereiken. In veel gevallen zul je meer verkopen willen realiseren en dan lijkt CPS de beste optie. Houdt hierbij wel rekening met de nadelen die afrekenen op basis van CPS met zich meebrengen. Het bereik van je campagne kan kwalitatief slecht zijn, omdat publishers zoveel mogelijk verkopen willen realiseren en daarbij veel publiek proberen te bereiken die wellicht niet relevant is voor je website. Daarnaast heb je weinig grip op de boodschap die je uitstraalt.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl