Cascading StyleSheet (CSS)

CSS is de afkorting voor Cascading StyleSheet. CSS wordt gebruikt voor de opmaak en vormgeving van webpagina's die zijn opgebouwd in HTML. Door middel van een CSS-bestand kan bepaald worden met welke kleuren, achtergrondkleuren, lettertypes, marges etc. bepaalde onderdelen van een webpagina moeten worden weergegeven aan de bezoeker en browser. Webpagina's bevatten minder code wanneer er onderscheid wordt gemaakt tussen de structuur (HTML) en vormgeving (CSS), zo zijn ze makkelijker toegankelijk voor bijvoorbeeld zoekmachines en is het makkelijker om in de toekomst in één keer de vormgeving van de website aan te passen.

Voordelen van CSS

  • Naast dat je met CSS de opmaak van je website kunt aanpassen zonder dat de inhoud verandert zijn er nog meer voordelen:
  • Met CSS kun je elementen op een pagina tot de pixel nauwkeurig aanpassen.
  • Alle wijzigingen kunnen worden doorgevoerd in één bestand.
  • CSS StyleSheets worden door browsers uitstekend ondersteund, zelfs beter dan de ouderwetse methode van opmaak in de HTML-code zelf.
  • Wanneer de vormgeving van de website wordt ondergebracht in een styleSheet, is niet alleen de HTML-code beter leesbaar en begrijpbaar, maar ook voor de zoekmachines.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl