CTR (Click trough rate)

Click through rate (CTR), ofwel doorklik ratio, is het percentage bezoekers dat op een advertentie of link klikt in verhouding tot het aantal vertoningen. De exacte formule is: aantal kliks / aantal vertoningen x 100. De CTR is een belangrijke maatstaf om de prestatie te meten van bijvoorbeeld een advertentie.

CTR van een link

De CTR wordt over het algemeen als een statistiek gebruikt voor de prestatie van een link. Dat kan een link van een advertentie zijn, maar ook een link binnen een e-mail of de link van een pagina in de organische zoekresultaten die verwijst naar een website die aansluit bij de zoekopdracht.

Een goede CTR

Aangezien de CTR op verschillende aspecten kan doelen is het onmogelijk aan te geven wat een goede CTR is. Daarbij komt dat het binnen dat aspect ook sterk afhankelijk is van de bijvoorbeeld de branche, de doelgroep enz. Binnen Google AdWords is de CTR van een advertentie sterk afhankelijk van de gemiddelde positie waarop de advertentie wordt weergegeven. De eerste 3 advertenties hebben vrijwel altijd een hogere CTR dan advertenties met een lagere positie. Overigens hoeft een hoge CTR niet altijd positief te zijn. Een voorbeeld: Stel, je verkoopt in je webshop schoenen van het merk Adidas. Gezien de hoge inkoopkosten is het moeilijk om een prijs aan te bieden die gelijk is of lager dan die van concurrenten. Je besluit AdWords in te zetten om de Adidas schoenen te verkopen en maakt advertenties met teksten als ‘laag geprijsde Adidas schoenen’ om ervoor te zorgen dat de bezoekers op je advertentie klikken. Daarmee zorg je er inderdaad voor dat de CTR van je advertentie hoog ligt. Echter vergelijken veel bezoekers prijzen van diverse aanbieders met elkaar en ze besluiten bij een concurrent te kopen. Op deze manier behaal je een goede CTR (en hoge kosten, want je betaalt voor elke klik), maar uiteindelijk draait het natuurlijk om het verkopen van de schoenen.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl