Domeinnaam

Het adres van een website op het internet wordt ook wel de domeinnaam genoemd. De domeinnaam is ontstaan om website meer herkenning te bieden. Voorheen werden deze aangeduidt aan de hand van numerieke IP-adressen van iedere computer of server. De domeinnaam van deze website is: Evoworks.nl. Het .nl gedeelte noemen we de extensie. Een andere veel voorkomende extensie in Nederland is: .com. De naam en de extensie zijn vrij te kiezen, echter wanneer een combinatie is gekozen gaat deze van de markt. Je kunt dus nooit dezelfde naam hebben als een ander. Een domeinnaam registreer je bij een registrar.

Domeinnaam registreren

Voor de registratie van een domeinnaam betaalt de domeinhouder jaarlijks een bedrag aan de registrar. Deze bedrijven bieden vaak ook hosting aan. Het is naast het registreren van een nieuwe naam ook mogelijk om bestaande domeinen tegen betaling over te nemen. Je dient dan contact op te nemen met de huidige eigenaar, een onderhandeling zorgt ervoor welk bedrag er betaalt dient te worden voor de overname van de domeinnaam.

Domeinnaam kiezen

Het is aan te raden om goed na te denken over de keuze van je domeinnaam. Doorgaans kies je maar één keer een domeinnaam, het is daarom van groot belang dat je de juiste keuze maakt. Bedenk welke naam het beste aansluit op jouw product en/of dienst en hoe je deze wilt communiceren. Een domeinnaam heeft namelijk invloed op de vindbaarheid van je website. Het verwerken van een potentieel zoekwoord in je naam kan een positieve invloed hebben op de vindbaarheid van je website. Heb je advies nodig bij de keuze van je domeinnaam? Neem dan contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl