FAQ

De FAQ is een lijst met vragen die vaak zijn gesteld door bezoekers van een website of klanten. Als de bezoekers vaak tegen dezelfde vragen aanlopen, kan ervoor worden gekozen om een FAQ op te stellen. De letters FAQ staan voor Frequently Asked Questions. In de lijst van de FAQ worden bijbehorende antwoorden in de lijst toegevoegd. Op deze manier kunnen bezoekers veel van hun vragen zelf terug vinden op de website. Het aanbieden van een FAQ kan de belasting van de klantenservice ontlasten. Het kan voor bezoekers prettig zijn om, buiten de openingstijden van een bedrijf, veel van hun vragen beantwoord te kunnen krijgen. Een valkuil bij het aanbieden van een FAQ, kan zijn dat er een minder persoonlijke band ontstaat tussen het bedrijf en de bezoekers of klanten van de website.

Tips bij het maken van een FAQ

  1. Inhoudsopgave gebruiken Het is raadzaam om een inhoudsopgave te maken met onderwerptitels van de FAQ. Op deze manier zullen vragen zo snel mogelijk beantwoord zijn voor de bezoeker. Als een bezoeker een vraag heeft, heeft deze geen zin om eerst uitgebreid naar de vraag te moeten zoeken. Het is handig als bezoekers rechtstreeks kunnen doorklikken naar het desbetreffende onderwerp.
  2. Maak de lijst niet te lang Een fout die veel wordt gemaakt, is dat veel bedrijven een lange lijst maken met vragen. Het is belangrijk om je te beperken door alleen de vragen op te nemen die daadwerkelijk vaker binnenkomen. Het is niet de bedoeling dat de FAQ een informatiegids wordt met lange stukken tekst. Het is de bedoeling dat een FAQ kort en bondig blijft en dat de FAQ de vraag concreet beantwoord.
  3. Gebruik bronnen Het is mogelijk om in een FAQ een hyperlink te plaatsen om een antwoord aan te vullen met meer informatie. Bijvoorbeeld bij een FAQ-vraag over het veranderen van een wachtwoord, zorg dat er een hyperlink in de tekst staat naar de pagina waar de bezoeker een wachtwoord kan veranderen.
  4. Update de FAQ regelmatig Het is belangrijk om een FAQ up-to-date te houden. Veel voorkomende vragen kunnen verschuiven naar andere vragen. Zolang de bezoekers met het bedrijf communiceren, heeft het bedrijf de kans om de FAQ up-to-date te houden. Verwijder irrelevante vragen en voeg nieuwe vragen met antwoorden toe. Controleer ook geregeld of de antwoorden die bij de vragen staan nog kloppen.

Heb je zelf geen tijd voor online marketing? Neem gerust contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl