Frequency cap

Een frequency cap stelt een adverteerder in staat om een limiet te stellen aan het maximale aantal keren dat een advertentie wordt getoond aan een gebruiker in een bepaalde tijdsperiode. Je kunt dit aantal per dag, per week of per maand instellen.

Frequency cap in het display netwerk

De frequency cap wordt veel gebruikt bij remarketing binnen het display netwerk van Google. Met remarketing wordt een bepaalde advertentie getoond aan een bezoeker die al op een website is geweest. Aangezien het display netwerk bestaat uit miljoenen sites zou het voor kunnen komen dat een oud-bezoeker van een website tientallen keren per dag eenzelfde advertentie te zien krijgt. Met een frequency cap kan dit aantal beperkt worden.

Waarom een frequency cap

Remarketing is een uitstekend middel om bezoekers alsnog over de streep te helpen te kopen op een website. Echter wanneer een bezoeker te vaak een advertentie van eenzelfde site ziet zal dit na verloop van tijd een negatieve invloed hebben op zowel de verkoop als de branding van een merk. Bovendien neemt voor elke impressie de kans af dat er op de advertentie geklikt wordt.

Instellen frequency cap

Het is dus altijd aan te bevelen een frequency cap in te stellen. Het beste kun je beginnen met een frequency cap van bijvoorbeeld 10 per dag. Vervolgens kun je op basis van de CTR (het percentage mensen dat klikt op je advertentie) per frequency bepalen wat het juiste aantal is. Deze gegevens kun je zien bij de AdWords dimensies. De frequency cap stel je in bij de instellingen van de campagne onder geavanceerde instellingen.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl