Google AdWords

Google AdWords is het advertentieprogramma van Google. Je kunt met Google adwords advertenties maken die zichtbaar zijn binnen de zoekresultaten van Google. Naast de mogelijkheid om advertenties te maken in Google AdWords, is het ook mogelijk om de advertenties te analyseren en te beheren binnen dit programma. De advertenties worden boven de organische zoekresultaten weergegeven. Ook kan het zijn dat de advertenties rechts of onder de organische zoekresultaten terug te vinden zijn. De plaatsing is afhankelijk van je cpc (cost per click) en de kwaliteitsscore. Met deze combinatie bepaalt Google, bij iedere nieuwe zoekopdracht, welke advertentie op welke plek getoond wordt.

Pay per click

Google Adwords is gebaseerd op een “pay per click” systeem. Dit betekent dat er kosten in rekening worden gebracht wanneer er op een advertentie geklik wordt. De kosten worden bepaald aan de hand van het cpc (cost per click) die je zelf kunt bepalen. Afhankelijk van je concurrentie kan je het het cpc verhogen of verlagen. Wanneer er weinig concurrentie is om de eerste positie te behalen, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je cpc te verlagen. Op deze manier maak je minder kosten voor je advertenties en behaal je toch een hoge positie in de betaalde zoekresultaten.

De kwaliteitsscore

Hoe beter je kwaliteitsscore is, des te lager je cpc zal zijn. Je hoeft dan dus minder te betalen voor een klik, omdat jouw site of pagina beter aansluit bij de zoekopdracht van de consument. Het mooie van de kwaliteitsscore is dat je zelf invloed hierop hebt. Er zijn verschillende manieren om je kwaliteitsscore te verbeteren en het is aan te raden om daar ook mee aan de slag te gaan wanneer je kwaliteitsscore onder de 7/10 komt. In een blogartikel hebben we uitgelegd hoe je de kwaliteitsscore aanpakken. Wanneer je je kwaliteitsscore weet te verbeteren, ga je vanzelf minder betalen voor een zoekwoord en neemt de kans op een beter rendement dus toe.

Gericht je doelgroep bereiken

Met Google AdWords kan je gericht je doelgroep bereiken. Het is namelijk mogelijk om iedere campagne die je opzet een aantal instellingen mee te geven. Denk aan: - Je advertenties plaatsen in het zoeknetwerk, dislplay netwerk of beide netwerken. - Je advertenties richten op bepaalden landen, gebieden of zelfs plaatsen. - Je advertenties richten op alle apparaten of bijvoorbeeld alleen mobiele apparaten. Zo zijn er nog veel meer instellingen die je aan je campagnes kunt toekennen. Afhankelijk van de doelgroep die je wilt bereiken zullen deze instellingen variëren. Denk dus goed na over het bereik van je campagnes zodat je de hele doelgroep kunt aanspreken. Wilt u uw AdWords uitbesteden? Neem dan gerust contact met ons op.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl