Google Netwerk

Het Google Netwerk omvat alle websites waarop AdWords advertenties weergegeven kunnen worden. Het Google Netwerk is op te delen in twee groepen: het zoeknetwerk en het display netwerk. In Google AdWords is er de mogelijkheid om in te stellen binnen welk netwerk de advertenties worden weergegeven.

Zoeknetwerk en displaynetwerk

In het zoeknetwerk worden advertenties weergegeven op basis van zoekwoorden, terwijl in het display netwerk advertenties worden weergegeven op basis van de inhoud en URL van de websites. Om deze reden zijn tekstadvertenties veelgebruikt in het zoeknetwerk en beeldadvertenties in het Google display netwerk. Advertenties in het zoeknetwerk worden getoond op websites van Google en sites die met Google samenwerken. Het display netwerk bestaat uit sites als Youtube en miljoenen sites die zich aangesloten hebben bij het display netwerk middels Google AdSense. Dit is een gratis programma waarmee relevante advertenties vertoond kunnen worden.

Google netwerk in AdWords

In Google AdWords kun je bij het aanmaken van een nieuwe campagne instellen binnen welk netwerk je wilt adverteren. Je kunt er dan voor kiezen om alleen in het zoeknetwerk of alleen in het display netwerk te adverteren maar ook beiden is mogelijk. Vanzelfsprekend bereik je met de laatste optie de meeste mensen, maar wanneer je specifieker wilt adverteren is het aan te bevelen voor één van de netwerken te kiezen.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl