Google Penguin updates

Google Penguin is een codenaam voor een Google algoritme dat als doel heeft de ranking te verlagen van websites die zich niet houden aan Google's Webmaster Guidelines en gebruik maken van zogenaamde Black Hat SEO technieken. De eerste Penguin update werd aangekondigd op 24 april 2012. Voor Google Penguin zijn intrede maakte heeft Google een aantal andere algoritme updates uitgevoerd onder de naam Panda. De eerste Panda update verscheen in februari 2011. Anders dan bij Google's PageRank algoritme maakte Google de Google Penguin updates openbaar. Vanaf 23 september 2016 is Penguin onderdeel van het kernalgoritme van Google en verschijnen hierover geen expliciete updates meer.

De invloed van Google Penguin updates

Volgens schattingen van Google werden zo'n 3,1% van de zoekopdrachten in het Engels beïnvloed door de eerste Penguin Update. Sindsdien zijn er meerdere updates geweest met een variatie in impact op de zoekresultaten. Na de eerste update heeft Google 2 formulieren opgesteld. Eén formulier is bedoeld voor mensen die spam sites willen melden die nog steeds hoog ranken na de updates en een ander formulier is opgesteld voor beheerders van websites die zijn getroffen door de updates. Met een zogenaamde reconsideration request kunnen website eigenaren aan Google laten weten dat de website niet (meer) aan black hat seo technieken doet. Uiteraard dienen dan de oorzaken van de straf aangepakt te worden.

SEO strategie

Sinds de Google Penguin updates hebben sommige SEO specialisten haar werkwijze moeten aanpassen. Door goed op te letten over hoe vooral linkbuilding wordt ingezet kunnen SEO specialisten nog steeds goede resultaten behalen zonder risico op een penalty van Google. Sterker nog, de SEO specialisten die zich aan de richtlijnen houden profiteren van de updates omdat zij concurrenten wellicht zien dalen. Een SEO geoptimaliseerde site met links van kwalitatief goede websites zullen nog steeds goed ranken in de zoekmachines.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl