Google Shopping

Google Shopping, ook wel PLA (Product Listing Ads), is sinds 11 juni 2013 een betaald model, onderdeel van Google AdWords. Met Google Shopping worden producten vertoond naast of boven de organische resultaten in Google. Voorheen werden er gratis productvermeldingen weergegeven.

Voorbeeld

In onderstaand voorbeeld is te zien hoe de Google Shopping resultaten worden weergegeven wanneer iemand in Google zoekt op een type Herschel rugzak, in dit geval Retreat. Van diverse adverteerders die gebruik maken van Google Shopping wordt een afbeelding vertoond van het product, de prijs en de aanbieder. Op deze manier krijgt de de potentiële koper snel een overzicht waar welke tassen tegen een bepaalde prijs verkrijgbaar zijn.

Google Shopping opzetten

Om als adverteerder Google Shopping in te zetten moeten een aantal stappen doorlopen worden. Je dient allereerst een account aan te maken bij het Google Merchant Center en deze te koppelen aan Google AdWords. In het Merchant Center zul je een productfeed toe moeten voegen met alle benodigde informatie van de producten die je in je webshop aanbiedt (zoals afbeeldingen en prijs). Wanneer de productfeed goed werkt kun je in Google AdWords een campagne aanmaken. Dit doe je door bij het aanmaken van een campagne in het zoeknetwerk voor het type ‘advertenties met productvermeldingen’ te selecteren. Vervolgens kun je via automatische targeting de feed toevoegen.

Voordelen Google Shopping

Met Google Shopping kunnen goede conversieratio’s behaald worden omdat bezoekers op een specifiek product zoeken. Daarnaast liggen de CPC’s (nog) redelijk laag. Bovendien is Google Shopping ook goed voor de naamsbekendheid. Immers, ook al klikt een gebruiker niet op de advertentie, je merknaam wordt alsnog vertoond. Om van Google Shopping een succes te maken is het belangrijk dat de kwaliteit van de feed goed is. Dit houdt in dat de feed volledig is, up-to-date en voldoet aan de vereisten. Daarnaast moeten ook de productafbeeldingen van goede kwaliteit zijn, omdat dit het meest in het oog springende kenmerk is bij de Google Shopping resultaten.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl