Header tag

Header tag

De header tag is een HTML element waarmee je een webtekst kunt voorzien van koppen en subkoppen. Het gebruik van subkoppen is belangrijk om je webtekst overzichtelijk te houden. Je maakt een header tag aan door het gebruik van een stukje HTML code. Om een bepaald deel van je tekst een kop te geven, plaats je de betreffende tekst tussen de openingstag en de sluitingstag. Onderstaand voorbeeld laat het gebruik van de header tag zien. <h1>tekst</h1>

Header tag 1 t/m 6

Voor je webteksten heb je zes header tags ter beschikking. Op deze manier kan je tot wel zes niveaus in je tekst aanbrengen. Vanzelfsprekend is de H1 tag het belangrijkste waarna iedere onderliggende tag (2 t/m 6) een steeds specifieker onderwerp zou moeten bevatten. Zo is de H1 tag dus vaak de titel van een tekst en de H2 tot en met H6 tags zijn de subkoppen. Onderstaand voorbeeld geeft aan hoe een tekst opgebouwd zou kunnen worden met header tags. <h1>Horloge online kopen</h1> Algemene tekst over de horloges die je verkoopt. <h2>Onze horloge merken</h2> Tekst over de horloge merken die je verkoopt. <h3>Onze Armani horloges</h3> Tekst over de Armani horloges die je verkoopt. <h3>Onze Diesel horloges</h3> Tekst over de Diesel horloges die je verkoopt.

Waar moet een header tag aan voldoen?

Header tags zijn voor meerdere redenen van belang. In eerste instantie is de header tag belangrijk om je teksten overzichtelijk te houden. Door het gebruik van koppen en subkoppen zorg je ervoor dat bezoekers je tekst makkelijker kunnen 'scannen'. Dit is zo belangrijk omdat de hedendaagse online consument steeds sneller bepaalde informatie tot zich wilt nemen. Door het gebruik van header tags, zorg je ervoor dat je webtekst opgedeeld wordt in bepaalde onderwerpen en de bezoeker in staat is om het meest relevante onderdeel voor hem/haar eenvoudig te herkennen. Daarnaast is de header tag belangrijk voor je zoekmachine optimalisatie. Zo is deze tag één van de vele factoren die Google meeneemt in het beoordelen van je pagina als het gaat om relevantie voor een bepaalde zoekterm. Het is daarom belangrijk om je belangrijkste zoekterm in de header tag op te nemen. De H1 tag moet in ieder geval je zoekwoord bevatten en bij voorkeur zou je deze vooraan moeten plaatsen. Vanzelfsprekend is dat niet altijd mogelijk aangezien je tekst ook wel lekker leesbaar moet blijven. Mocht je het zoekwoord niet vooraan in je header tag kunnen plaatsen, zet het woord dan in ieder geval zo ver mogelijk vooraan.

Het opmaken van header tags

Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je webteksten er overzichtelijk en mooi uitzien. Daarbij is het dus van belang dat ook je headers mooi passen bij de rest van je huisstijl. De header zou je bijvoorbeeld een bepaalde kleur, lettertype of lettergrootte mee willen geven waardoor de headers matchen met de rest van je design. Om dit te doen, dien je in je CSS aan te geven wat voor stijl de desbetreffende tags mee moeten krijgen. Advies nodige over uw webshop marketing? Neem dan gerust contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl