Hosting

Bij hosting staat je website via een server in verbinding met het internet. Je website wordt gehost op een server. Een server is een computer die 24 uur per dag aangesloten is met het internet en zorgt ervoor dat je website te allen tijde zichtbaar is. Deze servers zijn vaak erg krachtig en beveiligd. Heb je een domeinnaam gekozen en is je website of webshop gebouwd en kan deze online? Dan spreek je over de hosting van je site.

Hostingbedrijven

Webhosting wordt gedaan door hostingproviders. Hostingproviders beschikken over een grote hoeveelheid servers waarvan ze schijfruimte verhuren. Een website wordt namelijk pas toegankelijk wanneer deze ergens is opgeslagen. Je huurt eigenlijk een stukje serverruimte. Webhosting wordt vaak (optioneel) geleverd in combinatie met e-mail en soms ook domeinregistratie.

Soorten hosting

Er zijn verschillende soorten van webhosting. Enkele zijn: shared hosting, VPS hosting, dedicated hosting of co-located hosting. Het meest voorkomende is shared hosting, hierbij ontvang je schijfruimte van een hostingprovider, je deelt de server met andere partijen. Bij dedicated hosting deel je de server niet. Dit is geschikt wanneer je over meerdere websites of shops beschikt en de volledige capaciteit van de server nodig hebt. Heb je dit niet nodig dan kun je kiezen voor VPS hosting. Hierbij heb je de flexibiliteit om zelf instellingen te beheren en software of services te draaien. Co-located hosting is het plaatsen van je site op een server van het bedrijf zelf. Na het hosten van je website kun je aan de slag met de online marketing van je website. Geen tijd voor de online marketing? Neem contact met ons op.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl