Inbound marketing

Inbound marketing is het promoten van je bedrijf door middel van het plaatsen van content. Het bedrijf bevorderen via blogs, video, ebooks, SEO, social media en andere vormen van content marketing die dienen om klanten dichter bij het merk te brengen behoort tot inbound marketing. Daar tegenover staat outbound marketing, hierbij kun je denken aan direct mail, radio reclame, televisie advertenties en flyers. Hiermee koop je als het ware attentie voor je bedrijf. Bij inbound marketing probeer je bijvoorbeeld goede blogs te schrijven of een mooie Facebook pagina te creëren die de aandacht trekt van mensen. Inbound marketing verwijst naar marketing activiteiten die bezoekers trekt in plaats van dat marketeers naar buiten moeten om aandacht te creëren. Hierbij kun je denken aan het schrijven van een interessante blog dat mensen trekt (inbound marketing) in plaats van buiten flyers uit te delen om je merk te promoten (outbound marketing). Inbound marketing verdient de aandacht van klanten, maakt het bedrijf gemakkelijk te vinden en trekt klanten naar de website, door het produceren van interessante content. Kernactiviteiten Bij outbound marketing wordt er gebruik gemaakt van de pushstrategie. Door middel van reclames 'duwen' ze als het ware het merk/product naar de concument. Inbound marketing maakt juist gebruik van de pullstrategie, door middel van intersessante content word de concument als het waren 'getrokken' naar het merk/product toe. Enkele kernactiviteiten binnen inbound marketing zijn als volgt:

  • Creëren van waardevolle en opmerkelijke content
  • Delen van kennis via internet en social media
  • Creëren en delen op basis van de juiste zoekwoorden ( SEO,zoekmachine-optimalisatie)
  • Het aangaan van interactie met bezoekers, leads en klanten

Waarom inbound marketing? Waarom is het nuttig om gebruik te maken van inbound marketing? Het is nuttig om gebruik te maken van inbound marketing om de volgende redenen:

  • Je genereert leads enkel door het delen van opmerkelijke kennis.
  • Door waardevolle content te plaatsen en de interactie met je klanten aan te gaan verkrijg je een positief imago in je branche.
  • Inbound marketing heeft zeer lage kosten in tegenstelling tot outbound marketing.
  • Het omzetten van leads naar daadwerkelijke klanten is verkregen op basis van vertrouwen.

Geen tijd voor online marketing? Neem dan contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl