Instappunt

Het instappunt is de pagina waarop de bezoeker op je website binnenkomt. De bezoeker komt niet altijd via de homepagina op een website terecht, wat de meeste mensen wel verwachten. Consumenten zoeken veel producten en/of informatie via zoekmachines zoals Google. De kans is dan groot dat de consumenten direct de pagina bezoeken waar het product of de informatie op staat waar zij op zoek naar zijn. Deze pagina is dan het instappunt van deze bezoekers. Om ervoor te zorgen dat de klanten niet gelijk je website verlaten is het noodzakelijk dat deze pagina’s er aantrekkelijk en overzichtelijk uitzien.

Met Google Analytics kun je een rapport opvragen die de instappunten van bezoekers op je website en/of webshop weergeven. Wanneer je hiervan een overzicht hebt, op welke pagina's bezoekers je website en/of webshop binnenkomen, kun je deze pagina's gaan optimaliseren. Door deze pagina's te optimaliseren kan dit de conversie en de algehele gebruiksvriendelijkheid van een website verbeteren. Door het achterhalen van de instappunten van bezoekers op je website kun je verbeteringen aanbrengen op deze pagina’s, zodat bezoekers langer op je website blijven en meer over de website te weten komen.

Meten instappunt

Je kunt het instappunt vinden met Google Analytics. In het menu aan de linkerzijde vindt je de categorie inhoud, daar klik je op. Daarna kijk je onder site-inhoud en klikt op alle pagina’s. Klik vervolgens boven de grafiek op navigatie-overzicht. In dit overzicht wordt belangrijke informatie per pagina weergeven. Bij het kopje huidige selectie kun je een pagina kiezen. linkerzijde menu: categorie inhoud > site-inhoud > alle pagina’s > navigatie overzicht (boven grafiek) Verwarring Het aantal instappunten en bezoeken / sessies hoeft niet gelijk te zijn wat sommige wel denken. Gebruikers van Google Analytics denken dat het aantal instappunten en bezoeken / sessies gelijk horen te zijn maar dit is niet zo. Wanneer een bezoeker een pagina bezoekt is de eerste pagina de instappagina, wanneer de bezoeker verder navigeert op de website en het een andere pagina bezoekt maar vervolgens de website verlaat, dan kent deze sessie één instappagina en twee bezoeken. Geen tijd voor online marketing? Neem dan contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl