Interne links

Een interne link is een hyperlink die dient als referentie of navigatie-element binnen een website en verwijst naar een andere pagina of document binnen dezelfde website. Alle links die naar een pagina binnen hetzelfde hoofddomein verwijzen, worden als interne links beschouwd.

Belang van interne links

Voor zowel bezoekers als zoekmachines zijn interne links belangrijk. Voor zoekmachines zijn interne links belangrijk omdat ze 'leren' welke onderwerpen belangrijk zijn op de website. Bij het plaatsen van interne links op je website is de anchor tekst (dit is een interne link) belangrijk. Door het zoekwoord in de anchor tekst van de interne link te verwerken zorg je ervoor dat de pagina waar je naar linkt meer waarde krijgt op dat zoekwoord. Zo willen wij graag met de pagina over 'anchor tekst' gevonden worden op het zoekwoord anchor tekst. en daarom verwerken we het zoekwoord in de anchor tekst. Interne links zijn ook belangrijk om bezoekers geïnteresseerd te houden zodat ze langer op je website blijven. Door te linken naar andere pagina's of artikelen die bijvoorbeeld dieper ingaan op het onderwerp is het interessant voor de bezoeker om langer op je website te blijven en ook andere artikelen of pagina's te gaan lezen.

Linkstructuur

Een logische navigatie op je website is de basis voor het creëren van interne links. Het is belangrijk om een goede interne link structuur te hebben zodat het voor zoekmachines duidelijk is welke pagina's het meest belangrijk zijn op je website. Zo zou het bij bijvoorbeeld een webshop beter zijn om meer interne links te hebben op een hoofdcategorie dan op een dieper liggende pagina die minder belangrijk is.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl