Keyword insertion

Het bedenken van passende advertenties voor je AdWords campagnes kan soms al lastig genoeg zijn. Vooral het limiet voor het aantal tekens kan nog wel eens frustrerend zijn. Je wilt natuurlijk dat je boodschap zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte van je doelgroep en dat alles mag maar met een beperkt aantal tekens beschreven worden. Zeker bij het gebruik van lange zoekwoorden kan het soms lastig zijn om advertenties goed in te richten, zonder daarbij teveel tekens te gebruiken. Je wilt immers je zoekwoorden ook terug laten komen in je advertenties. Met de keyword insertion functie wordt dit wat makkelijker gemaakt. Op deze manier kun je zoekwoorden dynamisch laten invoegen in je advertentie. Bedenk wel dat je advertenties, waarbij je de keyword insertion functie gebruik, aangevuld kunnen worden met elk van de zoekwoorden die je in je advertentiegroep opgenomen hebt. Zorg dus voor een advertentie die bij ieder zoekwoord uit je advertentiegroep aansluit.

De code voor keyword insertion

Wanneer je keyword insertion wilt toepassen, dien je een stukje code toe te voegen aan je advertentie. De code die je in moet voegen is als volgt: {keyword:tekst} Het deel van de code waar 'tekst' staat is erg belangrijk. Wanneer je zoekwoord te lang is om opgenomen te worden in de advertentie, zal het woord dat je daar opgeeft vertoond worden. Zorg er dus voor dat het een woord is dat ieder woord uit de advertentiegroep zou kunnen vervangen.

Waar toepassen?

Je kunt de keyword insertion functie op meerdere plekken in je advertentie toepassen. Zo is het mogelijk om keyword insertion te gebruiken in de kop, de beschrijvingsregels, de zichtbare URL of de bestemmings-URL van je advertentie. Het is ook aan te raden om alle mogelijke functies eens uit te testen, om te achterhalen wat het beste werkt voor je campagne.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl