Kosten per conversie

De kosten per conversie zijn de totale kosten voor het genereren van 'klikken' gedeeld door het totaal aantal conversies. Merk op dat de kosten al het verkeer omvat gedurende de periode waarin conversies werden gemeten, inclusief het verkeer dat in die tijd niet tot een conversie heeft geleid. Stel: je hebt € 100,- aan kosten gemaakt voor advertenties om 100 bezoekers naar de site te leiden (€ 1,- per bezoeker) maar hier zijn slechts 2 verkopen uit gekomen. De kosten per conversie bedragen in dit voorbeeld € 100,- / 2 = € 50,-.

Maximale kosten per conversie

Het is te aan te bevelen om voor het opzetten van je advertentiecampagnes de maximale kosten per conversie te bepalen. Dit cijfer vertelt je het maximale bedrag dat je kunt besteden aan pay-per-click adverteren om een verkoop te genereren. Het vertelt je wat de werkelijke kosten per conversie mogen zijn voordat je de 'stekker' uit een advertentiegroep -of campagne trekt.

In AdWords

De kosten per conversie is een belangrijke statistiek in Google AdWords. Afhankelijk van de situatie kun je passend actie ondernemen. Bij voorkeur heb je veel zoekwoorden in een campagnes met een hoge positie en een lage kosten per conversie. In dit geval is het belangrijk dat je campagne niet beperkt wordt door budget zodat je maximaal resultaat haalt. Wanneer je zoekwoorden met een lage kosten per conversie een lage positie hebben kun je overwegen het bod voor deze zoekwoorden te verhogen. Zoekwoorden met hoge kosten per conversie kun je overwegen te pauzeren of lager te bieden waardoor de kosten per conversie lager worden.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl