Leads

Een lead is een potentiële klant die interesse in je heeft getoond en gegevens achterlaat. Hierdoor is het mogelijk deze lead te benaderen. Leads kunnen de vorm hebben van een ingevuld contactformulier, een gestuurde e-mail, een telefoontje, etc. Een lead wordt ook wel een spoor genoemd: het spoor dat een potentiële klant achterlaat dat weer te herleiden is naar deze potentiële klant. Deze sporen kunnen zeer waardevol zijn, omdat ze kunnen leiden tot het behalen van je doelen, zoals een verkoop. Een lead kan natuurlijk ook eindigen in een dood spoor en niks opleveren. Je werkzaamheden richten op het binnenhalen van leads is daarom ook alleen efficiënt als je een goede strategie hebt om deze leads te sturen richting een conversie.

Bezoekers vs leads

De betekenis van bezoekers en leads wordt vaak door elkaar gehaald. Toch zijn ze gemakkelijk uit elkaar te halen. Bezoekers zijn anoniem en slecht te benaderen wanneer ze de website verlaten hebben. Leads hebben een spoor achtergelaten en zijn daarom wel te bereiken via bijvoorbeeld e-mail, telefoon, social media, nieuwsbrieven, etc.

Leads vs prospects

Leads en prospects worden ook regelmatig met elkaar verward. Prospects zijn echter de leads die al benaderd zijn en serieuze interesse hebben. Vaak worden leads die zijn binnengehaald zijn door een marketingteam overgedragen aan het verkoopteam. Het verkoopteam gaat deze leads proberen klant te maken door ze te overtuigen van hun diensten. In de fase van lead naar klant bevindt zich dus de prospect. Een lead kan daarom worden gezien als het spoor dat naar een prospect kan leiden, die vervolgens kan resulteren in een klant. Hulp nodig bij uw webshop marketing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl