Linkbuilding

Linkbuilding is het verkrijgen of aanvragen van links op (externe) pagina's die relevant zijn voor de pagina waarnaar je linkt. Hierbij is een link een verwijzing in een afbeelding of tekst die door te klikken leidt naar een andere pagina. Het doel van linkbuilding is het bereiken van je doelgroep en het verhogen van de autoriteit van je pagina.

Linkbuilding tips

Wanneer je aan de slag gaat met linkbuilding ga je kijken welke pagina's er baat bij hebben om jouw link te plaatsen op hun pagina. Hiervoor moet je link dus relevant zijn voor de desbetreffende pagina. Daarnaast wil je ook dat een pagina voor jou aantrekkelijk is. Een link plaatsen op een pagina die dagelijks vele bezoekers trekt is natuurlijk aantrekkelijker dan een link op een pagina die slecht bezocht wordt. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat de pagina waar je een linkaanvraag doet ook relevant is voor en gerelateerd is aan de pagina waarnaar je linkt. Wanneer je links aanvraagt is het verder ook belangrijk dat je goed bijhoudt welke links er allemaal aangevraagd zijn en of ze al geplaatst zijn. Een goede administratie hiervan mag niet ontbreken. Daarnaast is het belangrijk om een goede, duidelijke en pakkende linktekst (ook wel anchortekst genoemd) te kiezen. Dit is namelijk de tekst waarmee de link is verbonden en dus op wordt geklikt. Zorg er daarom voor dat deze tekst aantrekkelijk en duidelijk genoeg is om op te klikken.

Voordelen linkbuilding

Zoals hierboven al genoemd is linkbuilding een belangrijke manier om je doelgroep te bereiken. Daarnaast is linkbuilding een belangrijk hulpmiddel om aan de autoriteit van je pagina te werken. Door veel goede kwalitatieve links op externe pagina's te hebben, wordt de autoriteit van je pagina verhoogd. Google gebruikt de links die naar jouw pagina linken namelijk om de autoriteit van je site te bepalen. Wanneer veel pagina's naar jouw site linken ervaart Google deze als belangrijk. Google geeft cijfers aan pagina's om aan te geven hoe belangrijk deze zijn. Door links te plaatsen op pagina's die door Google hoge cijfers krijgen, kun je jouw pagina in autoriteit laten stijgen. Hierdoor draagt linkbuilding bij aan het verbeteren van je SEO (zoekmachine optimalisatie) activiteiten. Het hebben van veel kwalitatief goede links op externe pagina's zorgt ervoor dat je hoger in de zoekmachine komt te staan en dus sneller gevonden wordt. Hierdoor wordt het bereik van je pagina groter wordt en dat heeft natuurlijk invloed op de prestaties van je pagina. Geen tijd voor uw online marketing? Neem dan contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl