Locatie-extensies

AdWords Extensies zijn een belangrijk middel om de CTR naar je website te verhogen. Eén van de mogelijke extensies die Google AdWords biedt zijn locatie-extensies. Met de locatie-extensie wordt een adres, telefoonnummer en kaart toegevoegd aan de AdWords advertentie.

Instellen locatie-extensies

De meest eenvoudige manier om een locatie-extensie in te stellen is door een Google Places-account te koppelen aan de campagne. Andere opties zijn het handmatig toevoegen van een adres of de extensie van een andere campagne toe te voegen. Deze opties kun je kiezen wanneer je in Google AdWords in het tabblad advertentie-extensies kiest voor het aanmaken van een nieuwe locatie-extensie.

Praktijkvoorbeeld

Met name voor bedrijven met meerdere vestigingen en voor lokale bedrijven is de locatie-extensie uitermate geschikt. Wanneer bijvoorbeeld iemand een lekke band heeft kan een fietsenwinkel daarop inspelen door te adverteren met een tekst als ‘Lekke band? Wij lossen het voor je op’. Voegt de fietsenwinkel daar een locatie-extensie aan toe dan kan de persoon met de lekke band direct zien waar hij de band kan laten maken en zelfs direct bellen wanneer hij vanaf zijn telefoon zoekt.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl