Long Tail

De long tail zijn producten die je niet aanbiedt van een collectie doordat je misschien te weinig ruimte hebt in je winkel om deze aan te bieden. Je wilt dan alleen de producten van die collectie verkopen waarvan je weet dat ze goed lopen, waar veel vraag naar is en deze toon je dan in de winkel. Maar er is nog een veel groter assortiment waar minder vraag naar is maar die bied je niet aan. Dit is dan de long tail, het overgebleven assortiment dat niet aangeboden wordt of waar weinig vraag naar is. Het assortiment dat je dan niet aanbiedt kan qua omzet groter zijn dan de goedlopende producten die je wel aanbiedt.

Zoekwoorden De long tail is niet alleen zichtbaar bij producten. Een ander voorbeeld om de long tail uit te leggen is door middel van zoekwoorden. Wanneer je een campagne opzet gebruik je de zoekwoorden die voor veel verkeer zorgen, dit zijn dan je keywords. Maar wanneer je het verkeer van de zoekwoorden bij elkaar optelt waar je maar weinig op gevonden wordt, is dit aantal groter dan de zoekwoorden die veel verkeer genereren. De woorden waar je weinig op gevonden wordt, en weinig verkeer bij is, zijn dan de long tail.

Het internet Nu we veel verkopen over het internet is er de mogelijkheid om de long tail ook aan te bieden. Doordat er op het internet de mogelijkheid is om het oneindige aan te bieden kunnen alle producten getoond worden. De producten die je eerst niet aan kon bieden door ruimte gebrek kunnen nu wel aangeboden worden op je website.

Verandering De long tail kan veranderen. Wat bedoel ik daar nou mee. Een product waar in het begin veel vraag naar is kan in verloop van tijd de vraag van afnemen. Wanneer de vraag dan zo laag is en er zijn andere producten voor in de plaats gekomen die goed scoren, is dit product de long tail geworden. Het kan ook andersom voorkomen dat er voor een long tail product opeens veel vraag is. Dan is dit product ook geen long tail meer maar is dit een hit geworden. Geen tijd voor online marketing? Neem dan contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl