Meta description

De meta description is een beschrijving van een pagina in de broncode van dezelfde pagina die gebruikt wordt door zoekmachines. In HTML ziet de meta description er als volgt uit: <meta name=”Description”lang=”nl” content=”Beschrijving van pagina” />. In de meta description beschrijf je kort waar de pagina over gaat. Deze beschrijving wordt 1-op-1 overgenomen door de zoekmachines en weergegeven onder de paginatitel. Een meta description komt er dan zo uit te zien:

Hoewel de meta description geen belangrijke invloed heeft op de ranking in de zoekmachines, is een goede meta description wel belangrijk om mensen door te laten klikken naar je site. Een goede meta description moet dan ook de gebruiker van een zoekmachine overtuigen dat het de moeite waard is om de betreffende pagina te bezoeken.

Tips voor een goede meta description

Allereerst is het aan te bevelen het zoekwoord voor de desbetreffende pagina in de meta description te verwerken. Wanneer mensen bijvoorbeeld zoeken op online marketing en dit komt voor in de meta description dan zal deze term dikgedrukt worden. Dit geeft de gebruiker van de zoekmachine al een indicatie dat wat hij zoekt op jouw pagina kan vinden. Ten tweede is het belangrijk dat je meta description niet langer is dan 156 tekens. Hierna wordt hij namelijk afgebroken en het ziet er natuurlijk beter uit als er complete zinnen worden weergegeven. Ten derde is het aan te bevelen de waarheid te vertellen in de meta description. Vertel geen dingen die de bezoeker niet op je we website zal tegen komen. Ongetwijfeld zal het vermelden hoge kortingen een positieve invloed hebben op de CTR, maar wanneer een bezoeker de hoge kortingen nergens vindt zal hij snel je website weer verlaten. Tot slot is het aan te raden te experimenteren met de meta description. Kijk bijvoorbeeld eens of de CTR hoger ligt bij eenzelfde positie en een andere meta description. Je zou eventueel kunnen experimenteren met het gebruik van een vinkje. Hiermee kun je meerdere USP’s opsommen. Bijvoorbeeld: ? Gratis verzending ? Snelle levering.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl