Online adverteren

Online adverteren is het promoten van producten of diensten op het Internet. Advertenties op social media kanalen, zoekmachine resultaten pagina's, blogs, via banners en e-mailmarketing zijn allen voorbeelden van online adverteren. Met online adverteren kun je meer bezoekers naar je website genereren en daarmee de omzet verhogen.

Commissiemodellen online adverteren

CPM, CPC en CPA zijn de drie meest voorkomende manieren waarmee online adverteren wordt betaald. Bij CPM, kosten per duizend, betaalt de adverteerder per duizend vertoningen van zijn of haar advertentie aan een specifieke doelgroep. Bij CPC, kosten per klik, betaalt de adverteerder voor iedere keer dat er iemand op de advertentie heeft geklikt en wordt doorverwezen naar zijn of haar website. De adverteerder betaalt alleen indien iemand op de advertentie klikt, niet voor de vertoning. CPA, kosten per acquisitie, is resultaat gericht waarbij alleen betaald wordt voor een daadwerkelijke prestatie, zoals een conversie of sale. CPA wordt veelal toegepast bij affiliate marketing.

Voordelen van online adverteren

Online adverteren heeft vele voordelen. Zo zijn in vergelijking met offline adverteren de kosten laag, waardoor het ook voor kleine ondernemers een aantrekkelijke optie is. Daarnaast wordt over het algemeen met online adverteren een goed rendement behaald. Een ander voordeel van online adverteren is dat het goed meetbaar is. Met tools als Google analytics kan de effectiviteit van advertenties in vele cijfers gemeten worden, waardoor het ook uitstekend mogelijk is je online advertenties te optimaliseren. Dit zijn slechts 2 van de vele voordelen, zo kan met online adverteren bijvoorbeeld een specifieke doelgroep getarget worden met een breed aanbod van mogelijkheden maar ook kun je een enorm bereik hebben met je advertenties. Tot slot zijn online advertenties over het algemeen sneller uit te voeren dan offline advertenties.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl