Pageview

Een pageview is een bezoek op een specifieke pagina van je site, die wordt opgespoord met een specifieke code. Dit bezoek op een pagina volgt na het klikken op een link door de websurfer, die leidt naar deze pagina. Een pageview is dus het bekijken van een specifieke pagina waaraan je verzoek hebt gegeven om te laden. Een pageview is in de marketingwereld geen onbekende term. Pageviews zijn namelijk belangrijke statistieken om te meten en te controleren. Niet alleen voor marketeers, maar ook voor de beheerder van een website. Het geeft namelijk aan hoe vaak een pagina op je site bekeken is. Veel websitebeheerders en marketeers houden de pageviews bij in Web Analytics.

Pageviews en unieke pageviews

Wanneer we het over pageviews hebben, dan kunnen we onderscheid maken tussen pageviews en unieke pageviews. Pageviews zijn hierbij het totaal aantal keren dat een specifieke pagina op je website is bekeken. Wanneer tien bezoekers eenzelfde pagina hebben bezocht, vervolgens naar een andere pagina zijn gegaan en uiteindelijk weer zijn teruggekomen op de eerdere pagina, dan telt dit als twintig pageviews. Wanneer bezoekers dus meerdere malen dezelfde pagina bezoeken, zullen al deze bezoeken worden meegeteld in de pageviews. Een unieke pageview verzamelt pageviews die worden gegenereerd door dezelfde gebruiker tijdens dezelfde sessie. Een unieke pageview staat hierbij voor het aantal sessies waarin de pagina één keer of vaker bekeken wordt. Wanneer twee bezoekers dezelfde pagina op jouw website bezoeken, vervolgens naar een andere pagina op je site gaan en daarna weer teruggaan naar de vorige pagina, telt dit als twee unieke pageviews van de desbetreffende pagina. Voor dit laatste geldt dat er in het geval van pageviews vier pageviews zouden worden geteld en in het geval van unieke pageviews dus maar twee.

Belang van pageviews

Het is altijd goed om te weten welke pagina's op je website goed bekeken worden en welke minder. Daarnaast kun je door middel van de pageviews bijhouden of er veranderingen optreden wanneer een pagina wordt aangepast. Zo is het mogelijk om aanpassingen te doen aan een pagina en te zien of dit positieve of negatieve uitwerkingen heeft op je pageviews. Daarnaast kun je aan de hand van pageviews en andere statistieken die je op je website meet, vele inzichten verkrijgen over het gedrag van de bezoekers op je site. Verder zijn adverteerders ook geïnteresseerd in het aantal pageviews van een pagina wanneer ze een advertentie willen plaatsen. Een adverteerder wil natuurlijk het liefst op een pagina adverteren die vaak bekeken wordt.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl